De vernieuwende aanpak van Domenico Tedesco: scheidsrechter aanwezig op training, videosessie en gym als opwarming

Tedesco spreekt de spelersgroep toe voor aanvang van de veldtraining.© BELGA

Net als dinsdag begon de veldtraining van de Rode Duivels woensdag wat later. Dat is het gevolg van de nieuwe aanpak van Domenico Tedesco.

Ludo Vandewalle

Voor elke training is er de mogelijkheid tot opwarming in de gym en soms is er ook een videosessie. Dus de veldtraining van dinsdag, die om 11.03 uur en niet zoals verwacht om 10.30 uur aanving, begon niet ‘te laat’ maar was een gevolg van die nieuwe aanpak. Er wordt wel verzameld om 10.30 uur voor wat dan de training heet, maar daarbij is een voorafgaande videosessie en/of opwarming in de gym inbegrepen.

Nog nieuw: de aanwezigheid van een scheidsrechter, woensdag was dat Bert Put. Hij kan eventueel tijdens de training ingeschakeld worden om onderlinge oefenwedstrijden voor zijn rekening te nemen, om zo de wedstrijdomstandigheden beter te simuleren.

Er stond de Rode Duivels een tactische training te wachten.© BELGA

Iedereen aanwezig

Alle 24 Rode Duivels verschenen woensdagvoormiddag op het oefenveld. De zeven afwezigen van dinsdag – onder meer Lukaku, De Bruyne en Vertonghen – deden nu wel mee. De assistenten van Tedesco hadden het oefenveld omgetoverd in een grasveld vol met paaltjes, potjes en grote plastic spelers om er een tactische training van te maken.

De training begon alvast pittig met enkele spurtnummertjes onder leiding van fysiektrainer Vladimir Cepzanovic. De gezichten waren gefocust bij de 24 Rode Duivels. Er waait een nieuwe wind.

Romelu Lukaku.© BELGA

Kevin De Bruyne.© BELGA

Arthur Theate.© BELGA

Leandro Trossard trekt een sprintje.© BELGA

Fysiektrainer Vladimir Cepzanovic nam de loopoefeningen voor zijn rekening.© BELGA

Aangeboden door onze partners