Meer dan de helft te snel in zone 30, hoewel ze buurt goed kennen

Themabeeld.© MEDIAHUIS MARC HERREMANS

Politiezone Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen hield een snelheidscontrole. Meer dan de helft van bestuurders in een zone 30 reed te snel.

Sam Coremans

Bij een snelheidscontrole tijdens de avondspits vorige vrijdag stelde de politie zich op in Erwteveld, een smalle straat waar zone 30 geldt. Meer dan de helft van de voertuigen (67 op 116) werd geflitst.

Het straatje doet momenteel dienst als tijdelijke omleidingsweg voor al het fietsverkeer door de werken aan de Wijgmaalsesteenweg. Opvallend: 66 procent van de overtreders woont in de ruime omgeving. Vermoedelijk wouden ze via Erwteveld de grotere omleiding omzeilen.

Dezelfde dag werden ook nog controles gehouden op de Tremelobaan in Keerbergen. Daar kon de politie 61 inbreuken vaststellen op 1.074 voertuigen. Op de Wespelaarsebaan in Boortmeerbeek waren 15 van de 93 gecontroleerde bestuurders in fout.

Op verschillende locaties nam de politie ook alcohol- en drugstesten af. Van de 93 gecontroleerde bestuurders reden er twee onder invloed van alcohol. Niemand testte positief op drugs.

Aangeboden door onze partners