Beersel organiseert stages Nederlands

De taalstages Nederlands zijn telkens erg succesvol. HDD.

Beersel -

In Beersel kunnen de anderstaligen zeker niet klagen over het aantal kansen die de jeugd aangeboden krijgen om hun Nederlands bij te schaven, dit voor zowel tieners als kinderen.

Voor tieners zijn er bijvoorbeeld zogenaamde Bootcamps. Ben je tussen 12 en 15 jaar oud? Spreek je thuis niet veel of nooit Nederlands? Zin om tijdens de vakanties een leuke activiteit in het Nederlands te doen? Dan zijn de Bootcamps iets voor jou…… Een Theater Bootcamp vindt plaats in de Chirolokalen Lot. Wil je leren acteren of performen op een podium? Vind je improviseren cool? Dan is deze stage zeker iets voor jou. Ook is er nog een Journalistiek Bootcamp, dit van 31 juli tot 4 augustus en in Sint-Victor Alsemberg. Tijdens dit kamp wordt een eigen krant gemaakt. Zo bedenkt men absurde onderwerpen, nemen gedurfde interviews af, maken een weerbericht en nemen originele foto’s voor bij de artikels. En dan nog een Bootcamp Avontuur & Spel van 7 tot 11 augustus in de Chirolokalen Lot. Daag je graag het avontuur uit? Denk je dar je de mysteries kan oplossen? Ga de uitdaging aan! Verwacht je aan speurtochten, escape rooms en uitdagende puzzels.  

En voor kinderen…….. In samenwerking met Hakuna Matataal vzw organiseert de gemeente opnieuw drie taalstages voor kinderen van 4-12 jaar(kleuter-en lagere school). Door het grote succes van deze stages besliste het gemeentebestuur om de capaciteit op te trekken van 55 kinderen naar 65 kinderen per week. De stages vinden plaats in GBS Huizingen, dit tijdens de Paasvakantie van 11 tot 14 april, Zomervakantie van 31 juli tot 4 augustus en 7 tot 11 augustus, dit van 9u tot 16u. Opvang van 8u tot 9u en van 16u tot 17u. Inschrijven via beersel.ticketgang.eu . Hulp nodig bij het inschrijven? Aarzel niet om contact op te nemen met de integratiedienst. Tel. 02/359.18.42 en integratie@beersel.be . Meer info: www.beersel.be/stagesnederlands. Hugo Devillé.

Aangeboden door onze partners