Max is favoriete hondennaam van Brusselaars

De chihuahua moet de straathond voortaan laten voorgang in Brussel.© Getty Images/Vetta

Brussel
Amaury Michaux

In 2022 werden in het Brussels Gewest 47.145 katten en 89.167 honden geregistreerd in de databanken DogID en CatID. De populairste hondenrassen veranderden in 2022.

Voor het eerst staat de bastaardhond bovenaan de lijst. De chihuahua, die sinds 2016 vooraan stond, zakt naar de tweede plaats, gevolgd door de labrador-retriever en de bordercollie, die beide de ranglijst zijn binnengekomen. De teckel ten slotte neemt de vijfde plaats in.

Ukkel, Anderlecht en Schaarbeek hebben de meeste honden, met respectievelijk 10.198, 9.851 en 6.496 geregistreerde honden.

Stripfiguren

Wat de namen betreft, zijn verwijzingen naar stripfiguren nog steeds een trend. Bij de reuen vinden we Max, Snoopy, Toby, Simba en Rocky. En voor de vrouwtjes Luna, Lola, Bella, Nala en Maya.

Wat katten betreft, is het meest voorkomende ras het Europese type, ook wel de straatkat genoemd. De gemeenten met het grootste aantal katten zijn Anderlecht met 1.456, Schaarbeek met 1.071 en Elsene met 716 katten.

De meest gegeven namen aan katten in 2022 zijn Simba, Tigrou, Cookie, Caramel en Snow voor katers. Terwijl poezen vooral Luna, Nala, Bella, Mia en Maya worden genoemd.

Aangeboden door onze partners