Gedetineerden die overdag gevangenis mogen verlaten kunnen dat vanaf nu al fietsend

Gedetineerden die overdag de gevangenis mogen verlaten, hebben daarvoor een fiets ter beschikking.© svov

Dendermonde -

Het fietsatelier van de stad Dendermonde geeft aan de gevangenis tien fietsen in bruikleen voor de gedetineerden die overdag de gevangenis mogen verlaten.

Stef Van Overstraeten

Zaterdag 11 maart verhuisden de gedetineerden naar de nieuwe gevangenis. Het stedelijke fietsatelier geeft aan de gevangenis nu tien fietsen in bruikleen voor de gedetineerden die overdag de gevangenis mogen verlaten, om te gaan werken of werk te zoeken, een opleiding of therapie te volgen. “Het onderhoud en herstel van deze fietsen blijft door het fietsatelier gebeuren”, zegt schepen Tomas Roggeman (N-VA).

“Het fietsatelier is een leerwerkplaats aan het Sas 37, rechtover het Sociaal Huis. Via dit tewerkstellingsproject volgen mensen met een grote afstand tot het reguliere arbeidscircuit een leerprogramma op maat. Ze leren er fietsen van alle types en merken onderhouden en herstellen. Het ultieme doel is om deze mensen arbeidsvaardigheden bij te brengen om de zelfredzaamheid te verbeteren en perspectief te bieden naar de reguliere arbeidsmarkt.”

Aangeboden door onze partners