Dick Van Dyke (97) raakt gewond bij auto-ongeval

De 97-jarige Hollywoodlegende Dick Van Dyke heeft lichte verwondingen opgelopen bij een auto-ongeval in Malibu, Californië. De acteur verloor de controle over zijn wagen, maar reed volgens de politie niet onder invloed. Dat meldt showbizzsite TMZ.

gjs

Woensdagochtend kwam de noodoproep binnen bij de politie. Zij troffen een Lexus LS 500 aan tegen een hek, met Dick Van Dyke achter het stuur. De 97-jarige Hollywoodlegende vertelde de politie dat zijn auto op het natte wegdek was beginnen te slippen en hij de controle over zijn stuur verloren was, waarna zijn auto tegen het hek belandde.

De acteur kwam er met lichte verwondingen van af: hij bloedde uit zijn neus en aan zijn mond en werd ter plaatse behandeld. Naar het ziekenhuis wilde hij niet. De man zou niet onder invloed van drugs of alcohol geweest zijn. De politie heeft wel het advies gegeven om hem een test te laten doen of hij nog in staat is veilig te rijden, gezien zijn hoge leeftijd.

Dick Van Dyke is een naam als een klok in Hollywood. Hij speelde onder meer Bert en Mr. Dawes Sr. in Disney-klassieker Mary Poppins in 1964 en Dick Preston in The New Dick Van Dyke Show. Hij werd genomineerd voor een Golden Globe en won meer dan vijftien prijzen, waaronder vier Emmy’s. Recent was hij nog te zien als deelnemer in de Amerikaanse versie van The Masked Singer.

Tien jaar geleden raakte Van Dyke al eens betrokken bij een auto-ongeval. Toen vatte zijn auto, een Jaguar, vuur tijdens het rijden op de snelweg. De acteur kon maar nipt uit de wagen getrokken worden.

Dick Van Dyke in ‘Mary Poppins’.© Collection Christophel

Aangeboden door onze partners