Brouwerij Duvel Moortgat geeft voor de eerste keer ooit korting op hun Duvel

© frederik beyens

Voor de eerste keer in hun geschiedenis geeft Brouwerij Duvel Moortgat zelf korting op hun Duvel-bier. In het verleden was er wel al heel sporadisch eens een actie op het bier in een supermarkt. “Maar dan was dat op initiatief van de winkel of keten zelf”, klinkt het bij Moortgat. “Nu komt de korting voor het eerst van ons.”

De actie waarbij je 20 procent korting krijgt, loopt bij verschillende supermarkten zoals Colruyt, Carrefour, Jumbo, Delhaize,... Bij drankenhandel Prik&Tik is er dan weer een actie waarbij je twee flesjes gratis krijgt wanneer je er vier koopt. Het is de eerste keer dat zo’n commerciële actie uitgaat van de brouwerij zelf. Eerdere acties werden betaald door de keten of winkels zelf om zo extra klanten te lokken. Zo liet Albert Heijn in 2021 bijvoorbeeld de prijs van een flesje net onder 1 euro zakken. Of het ging om een actie waarbij je een gratis glas kreeg bij aankoop van enkele flesjes. “Maar dit is de eerste keer dat we écht korting geven op ons bier”, zegt Ellen Aarts, woordvoerster van de brouwerij. “En daar zijn twee belangrijke redenen voor.”

(lees verder onder de foto)

LEES OOK. DE FOLDERVRETER. “Een top- maar ook een flopdeal bij zowel Albert Heijn als Auchan én hier koop je de goedkoopste lasagne”

“Langs de ene kant verandert de biermarkt heel hard én krijgen we er veel concurrenten bij. Langs de andere kant zien we dat de prijzen op tal van producten omhoog gaan in de supermarkten, en met deze promo willen we onze Duvel aantrekkelijk maken voor zowel de fans als zij die ons bier eens willen proberen.” Of het een unicum blijft? “Dat valt niet te voorspellen. Wel staan er niet direct nieuwe promoties op til.” Dat producenten zelf de korting betalen die je als klant in de supermarkt krijgt, is tevens de normale gang van zaken. Daarom zie je ook vaak dezelfde producten op hetzelfde moment opduiken in folders van verschillende supermarkten. Het gaat dan om gemikte campagnes van de producent. Dat de winkelier of keten zelf de korting betaalt, is eerder de uitzondering.(csn)

Aangeboden door onze partners