Brandstichter (23) flatgebouw aan Citadelpark opgenomen in psychiatrische instelling

Appartement uitgebrand aan Citadelpark.© Het Nieuwsblad

Gent -

De 23-jarige verdachte van de opzettelijke brandstichting in het appartementsgebouw aan het Citadelpark, heeft de feiten bekend. Dat bevestigt het Oost-Vlaams parket. “De man kampt met een psychische problematiek en is ondertussen verplicht gecolloqueerd in een instelling”, klinkt het.

Simon Dekaezemaker

LEES OOK. Brand in flatgebouw aan Citadelpark blijkt aangestoken: verdachte door politie opgepakt

De vlammen sloegen door de ruiten. De rook was van ver zichtbaar. De buurt van het Citadelpark werd zondagnacht opgeschrikt door een hevige uitslaande brand in het appartementsgebouw aan de Floraliënlaan. Een twintigtal bewoners moesten daarop ’s nachts geëvacueerd worden.

De ravage was groot: het appartement was onbewoonbaar en twee mensen raakten gewond. Snel bleek dat het om een opzettelijke brandstichting ging. Dat bevestigde een branddeskundige. Kort na de feiten werd een 23-jarige man opgepakt: het gaat om de bewoner van het pand.

Psychiatrische instelling

De verdachte werd dinsdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Gent. “De man bekende ondertussen de opzettelijke brandstichting”, verduidelijkt het parket. “Ondertussen is duidelijk dat de verdachte tijdens de feiten met een psychische problematiek kampte.”

Gelijktijdig met de voorleiding werd daarom door de procureur een procedure tot verplichte collocatie opgestart. “De verdachte werd door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden, maar verblijft sindsdien in een psychiatrische instelling”, zegt het parket.

Aangeboden door onze partners