Touw van bungeejumper breekt tijdens sprong boven meer, man raakt bewusteloos door de klap

In Thailand moest vakantieganger Mike naar het ziekenhuis gebracht worden nadat hij een lelijke val maakte tijdens het bungeejumpen. Op de beelden is te zien hoe de man zich zelfverzekerd van een dertig meter hoog platform laat vallen. Maar wanneer hij het meer nadert, breekt het koord plotseling, waardoor hij in het water stort. Mike raakte door de klap even bewusteloos, maar kon daarna terug naar het oppervlak zwemmen. “Ik wist niet hoeveel verwondingen ik had, ik wist alleen dat mijn lichaam pijn deed”, vertelt Mike.

De toerist liep ondanks zijn pijnlijke val geen breuken of andere letsels op en werd door artsen terug uit het ziekenhuis ontslagen. Maar op foto’s zou wel te zien zijn geweest hoe hevig de impact van zijn val was: een rood en gezwollen oog en blauwe plekken onder zijn oksels en op zijn dijen. Daarnaast zou hij na terugkomst in Hongkong enkele behandelingen en controles zijn ondergaan, waar hij veel geld aan heeft moeten uitgeven.

Het park bood Mike daarom een compensatieplan aan, maar dat wees hij af. “Het was oneerlijk. Als het ongeluk ernstiger was geweest, had ik mijn leven kunnen verliezen”, vertelde hij aan Chinese media.

(lvdw)

bekijk ook

Man kan parachute nog op het nippertje openen

Angstaanjagende beelden tonen hoe parachutespringer tegen klif vliegt

Aangeboden door onze partners