Vrouwenvoetbal Super League Play-Off 1 OHL - AA Gent Ladies: 1-1

AA Gent Ladies stunt door leider OHL op gelijkspel te houden: “We bewezen dat wij in Play-Off 1 thuishoren”

“We behaalden tegen OHL een verdiend punt”, reageert voorzitter Dominique Reyns.© Nic Declercq

In Play-Off 1 pakte AA Gent Ladies dinsdagavond met een kleine stunt uit. De ploeg van coach Jorn Van Ginderdeuren behaalde op de tweede speeldag een 1-1-gelijkspel op het veld van leider OHL. De Buffalo’s zetten ook vorige vrijdag een collectief goede prestatie neer, maar verloren toen met 0-2 van Standard Luik.

Johan Polet

“We behaalden tegen OHL een verdiend punt”, reageert voorzitter Dominique Reyns. “We kozen vanaf het eerste fluitsignaal voor de aanval en dreigden via een vrije trap van Fran Meersman, een schot van Jasmien Mathys en een kans voor Alixe Bosteels. We werden kort voor de rust door een doelpunt van Diana Van Dijk na een slecht weggewerkte hoekschop op achterstand gezet. We waren hierdoor niet aangeslagen en gingen na de rust onmiddellijk op zoek naar de gelijkmaker. Onze aanvalslust werd beloond met een doelpunt van Amber Maximus op aangeven van Fleur Van Daele. Goed voor haar achtste competitietreffer. Maximus dreigde nadien nog met een goed schot. Zij mocht in de slotfase alleen op Evrard afgaan, maar raakte niet voorbij het sluitstuk. In de slotminuut behoedde Jasmien Mathys ons met een succesvolle tackle voor puntenverlies.”

Stijgend niveau

“We bevestigden tegen OHL de goede prestatie tegen Standard Luik”, ziet Reyns. “We verloren van Les Rouchettes met 0-2, maar er zat veel meer in dan een eervolle nederlaag. We hadden tegen OHL voor de aftrap voor één punt willen tekenen. Er heerste na afloop het besef dat er meer inzat. We bewezen in de voorbije twee duels dat wij in de play-offs thuishoren. We slaagden in ons opzet om in de top zes van de reguliere competitie te eindigen. We spelen nu zonder druk, wat een positieve invloed op onze prestaties heeft. We komen iedere week tegen de beste ploegen in ons land uit waardoor ons niveau de hoogte zal ingaan.”

“We trekken vrijdag naar Racing Genk, dat met zes punten op zes goeds aan de play-offs is begonnen. We verwachten een geprikkelde opponent, want wij wonnen in de reguliere competitie tweemaal van de Limburgers. We krijgen op zaterdag 1 april het bezoek van Sporting Anderlecht. Een attractief duel dat rechtstreeks door Eleven Sports wordt uitgezonden”, geeft Reyns nog mee.

Aangeboden door onze partners