Wielrennen Elite Classic Brugge-De Panne

Invaller Yves Lampaert kan leven met spurtnederlaag in Classic Brugge-De Panne: “Ik hoop mijn goede conditie te rekken tot Parijs-Roubaix”

Yves Lampaert (r) werd derde na winnaar Jasper Philipsen (m) en Olav Kooij (l).© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Harelbeke/Ingelmunster/Brugge/De Panne -

Yves Lampaert slaagde er net niet in om voor de tweede keer de Classic Brugge-De Panne op zijn naam te schrijven, maar kan na zijn derde plaats met een gerust gemoed naar de klassiekers. “Ik zit dicht tegen mijn topconditie aan. Hopelijk blijf ik gezond”, vertelde de verkleumde renner van Soudal-Quick Step.

Michel Vanden Heede

Een vroege poging van Cériel Desal met een Fransman en Deen liep snel spaak. Zijn ploegmaat Louis Blouwe slaagde er met zes concurrenten wel in om een poos voorop te rijden, maar meer dan een voetnoot bleek het niet te zijn. In De Moeren spatte het peloton onder impuls van Jasper Philipsen volkomen uit elkaar.

Bij de groep van ruim dertig man tekenden Yves Lampaert, Bert Van Lerberghe, Jonas Rickaert en Piet Allegaert present. De tweede waaier kon terugkeren, maar lang bleven de gelederen niet gesloten. Jonas Rickaert, pas aan zijn tweede koers toe, trok in functie van Philipsen het peloton op de kant. Soudal-Quick Step tekende in de selecte kopgroep present met Fabio Jakobsen, Davide Ballerini, Lampaert en Van Lerberghe.

Met nog achttien kilometer voor de boeg moest Lampaert, die pas in laatste instantie werd opgeroepen voor de Classic Brugge-De Panne, een nieuwe fiets nemen. Het verhinderde hem niet om finaal met Philipsen en de Nederlander Olav Kooij weg te rijden. Enkel Frederik Frison kwam nog aansluiten. Lampaert pakte niet meer uit met een aanval. Hij trok de sprint van ver op gang, maar moest buigen voor de oppermachtige Philipsen en Kooij.

“Het was een moeilijke situatie met die twee snelle mannen in de kopgroep”, deed Lampaert het wedstrijdverhaal. “Ze wisten dat ik klaar zat voor een late uitval. Mijn hoop was dat ze door al hun inspanningen niet meer snedig zouden kunnen uitpakken in de laatste rechte lijn. Ik reed een goede sprint en ze kwamen pas laat over me heen. Het is jammer dat ik onze sterke collectieve prestatie niet kon verzilveren. Positief is wel dat ik conditioneel in orde ben. Hopelijk kan ik mijn goede vormpeil rekken. Vrijdag start ik in de E3 Saxo in Harelbeke en zondag in Gent-Wevelgem, maar mijn grote doel is natuurlijk Parijs-Roubaix. Hopelijk blijven we in de ploeg verder gespaard van ziekte. Tim Declercq viel met maagproblemen uit. We hebben hem gemist.”

Jonas Rickaert knap zesde

Jonas Rickaert, die knap zesde werd, mocht juichen om de overtuigende zege van Jasper Philipsen. “Het lijkt erop dat ik opnieuw de oude kan worden”, haalde hij opgelucht adem.

Aangeboden door onze partners