Dan Karaty schrijft boek over alcoholmisbruik

Karaty kwam in het najaar van 2021 naar buiten met zijn verhaal dat hij naar eigen zeggen liefst 25 jaar verborgen hield.© RR

We kenden Dan Karaty al jaren van diverse talentenjachten zoals So you think you can dance en Belgium’s Got Talent. Maar niemand wist dat de man al jaren flink te lijden had onder een alcoholverslaving. Een poosje geleden raakte bekend dat hij de strijd tegen de drankduivel heeft gewonnen.

Tom Vets

Ondertussen is hij geruime tijd clean en vond hij de tijd rijp om met een boek te komen over zijn overwonnen alcoholverslaving. Het boek gaat If I’m Being Honest heten en ligt na de zomer in de boekhandel. Dat heeft de Amerikaanse choreograaf aangekondigd op zijn Instagrampagina. “Hoe ik van verborgen alcoholist een gelukkig man werd”, aldus de ondertitel van het boek dat tevens het debuut is van Dan als schrijver. Aanvankelijk was hij zijn verhaal beginnen neer te schrijven als hulpmiddel voor zijn herstel. Maar omdat hij zo trots is op het eindresultaat wil hij het boek ook delen met de buitenwereld. “Ik ben er trots op en ja, ook een beetje nerveus”, klinkt het nog.

Karaty kwam in het najaar van 2021 naar buiten met zijn verhaal dat hij naar eigen zeggen liefst 25 jaar verborgen hield. Veel mensen waren totaal verrast toen hij met zijn bekentenis kwam. Inmiddels heeft hij ruim anderhalf jaar niet gedronken. Momenteel is hij jurylid in het Nederlandse programma Avastars, in Vlaanderen is er voorlopig geen werk voor hem.

Aangeboden door onze partners