The Weeknd uitgeroepen tot ‘populairste artiest ter wereld’

Hoewel hij nog maar vooraan in de 30 is, verkocht The Weeknd al meer dan 75 miljoen platen.© Richard Shotwell/Invision/AP

Al enkele jaren scoort Abel Tesfaye de pannen van het dak in de wereldwijde hitparades onder de naam The Weeknd (33), en dat is ook de mensen van Guinness World Records niet ontgaan.

Tom Vets

Ze nemen de artiest op in de volgende uitgave van hun beroemde boek want The Weeknd mag zich voortaan officieel de populairste artiest van de wereld noemen. De nummer één-noteringen in de hitparade zijn niet meer bij te houden, maar deze bijzondere titel dankt de Canadese zanger vooral aan zijn megagrote succes op streamingplatform Spotify. Daar staat hij met ruime afstand bovenaan. Elke maand luisteren er ongeveer 111 miljoen mensen naar zijn muziek. Geen enkele andere artiest weet die kaap van 100 miljoen luisteraars te overstijgen. Op dit moment is de Amerikaanse zangeres Miley Cyrus een knappe tweede met 82,4 miljoen luisteraars.

Hoewel hij nog maar vooraan in de 30 is, verkocht The Weeknd al meer dan 75 miljoen platen. Ook bij ons stuntte de man in de Ultratop. Zowel in 2020 als in 2021 mocht hij de bestverkochte single van het jaar op zijn conto schrijven. De eerste keer was met Blinding Lights de tweede keer met Save Your Tears. The Weeknd scoorde de afgelopen tijd goed met een nieuwe versie van het nummer Die For You, dat oorspronkelijk in 2016 uitkwam.

Aangeboden door onze partners