Lisa at elke zondag pannenkoeken met haar grootouders, nu heeft ze eigen foodtruck: “Goed alternatief voor frieten, pizza en pita”

Lisa De Cock (33) en Pascal Decuypere (45) uit De Pinte© DVH

De Pinte/Eke/Gent -

Goed nieuws voor wie op zijn honger zit sinds de sluiting van het Gentse pannenkoekenhuis Gwenola. Lisa De Cock (33) en Pascal Decuypere (45) uit De Pinte verkopen vanuit hun foodtruck Bretoense en zoete pannenkoeken.

Sander Luyten

Tot eind april werkt Lisa De Cock in het Italiaanse restaurant Trattoria Della Mama, in de Sint-Pietersnieuwstraat in Gent. Maar wie in haar kinderenjaren elke zondag pannenkoeken gaat eten bij haar grootouders moet niet schrikken als daar later een beroep van komt. En zo geschiedde. In februari opende De Cock samen met haar man Pascal Decuypere de foodtruck ‘Pancake Inspirations’.

Van woensdagavond tot zaterdagavond verkoopt het koppel hartige Bretoense pannenkoeken en op zondagnamiddag zoete pannenkoeken en desserts. “We zijn ooit begonnen op markten, maar daar werden pannenkoeken aan supermarktprijzen verkocht. Bij ons is alles vers dus wij konden zo laag niet gaan. Nadien is het idee voor de foodtruck ontstaan”, zegt De Cock. “Het is een gezond avondmaal en eens een alternatief voor frieten, pita of pizza.”

Bakkerij Hanssens

Decuypere is een ervaren bakker die 20 jaar bij de populaire bakker Hanssens in De Pinte heeft gewerkt. Vandaag combineert hij de foodtruck met freelance werk als bakker. “Mijn man maakt het boekweitbeslag twee dagen op voorhand, om alle smaken tot hun recht te laten komen”, zegt De Cock. “Op de dag van verkoop wordt het en kleine beetje aangelengd met water om het soepel te maken. (lees verder onder foto)

© David Van Hecke

Nadien wordt de pannenkoek gebakken op een grote bakplaat en belegd. Op de kaart staan tal van varianten, zoals de klassieke Bretoense pannenkoek met geraspte kaas, ham en ei, maar ook een vegetarische variant. “Elke maand hebben we bovendien een suggestie. Deze maand is dat met vier kazen”, zegt De Cock. “We doen ook feesten. Dan maken we de pannenkoeken iets kleiner opdat je verschillende soorten kan proeven.”

Koffiekoeken

Voor liefhebbers van koeken op zondagochtend is er nog goed nieuws: vanaf 2 april verkoopt het koppel op zondag behalve zoete pannenkoeken ook ontbijtkoeken. “Zelfgemaakt, uiteraard, en in samenwerking met bakkerij Ridder & Hove in Kortrijk”, zegt De Cock. “Bakkerij Hanssens is niet meer open op zondag en bakker Olivier in de Langevelddreef is gestopt. In de buurt zijn alleen Van Hecke en Aernoudt nog open op zondag. We twijfelen er over om ook pistolets te maken. Dat zal wat afhangen van het weer. Te vochtig weer maakt pistolets wat wak en dat willen we niet. Onze producten moeten perfect zijn.”

INFO:www.pancake-inspirations.com, woensdag aan de kerk in Eke (17 uur - 21 uur), donderdag tot zondag in de Keistraat in De Pinte (17.30 uur tot 21 uur en op zondag van 14 uur tot 17 uur)

Aangeboden door onze partners