Remake van ‘Clan’ genomineerd voor Bafta‘s

De actrices in de buitenlandse versie.© Apple

De Bafta’s, de belangrijkste Britse prijzen voor televisieseries en acteurs, kunnen dit jaar een Vlaams tintje krijgen. Want er zijn meerdere nominaties voor Bad Sisters, de internationale remake van de legendarische VTM-serie Clan.

Tom Vets

Meer dan tien jaar geleden maakte de Vlaamse versie al brokken, en ook deze remake ging niet onopgemerkt voorbij. Bad Sisters, te bekijken via Apple TV+, heeft meerdere nominaties in de wacht gesleept voor de Bafta’s die op 14 mei zullen uitgereikt worden.

De belangrijkste nominatie is die voor beste drama. Daarin neemt de reeks het op tegen de BBC-series Sherwood en The Responder, en Somewhere Boy van Channel 4. Actrice Anne-Marie Duff is genomineerd in de categorie beste vrouwelijke bijrol. Er waren ook nog 3 nominaties in kleinere categorieën. Eerder kreeg de reeks al twee nominaties voor de Critics Choice Television Awards in Amerika en enkele nominaties voor de Writers Guild of America Awards zijn nog hangende.

Malin-Sarah Gozin, de Vlaamse scenariste die destijds het origineel bedacht, zat ook deze keer mee aan de knoppen van de remake. “De unieke combinatie van thriller, drama en dark comedy is gelukkig behouden gebleven”, zei ze vorige zomer in onze krant.

Aangeboden door onze partners