Vijf migranten verdronken, 28 anderen vermist bij schipbreuk voor kust Tunesië

Archiefbeeld© REUTERS

Bij de schipbreuk van een bootje voor de kust van Tunesië zijn vijf vluchtelingen uit landen in Sub-Sahara-Afrika verdronken, 28 anderen zijn vermist. Dat meldt een Tunesische mensenrechtenorganisatie. Vijf mensen konden gered worden. Het bootje had 38 mensen aan boord, voor het merendeel afkomstig uit Ivoorkust, en was daarmee overladen.

jvhBron: BELGA

Vanuit de streek van Sfax ondernamen de migranten de oversteek richting het Italiaanse eiland Lampedusa. Deze nieuwe schipbreuk is de voorlopig laatste in het centrale deel van de Middellandse Zee, dat bekend staat als de dodelijkste migratieroute ter wereld. 

Een maand geleden nog sprak de Tunesische president Kais Saied zich uit tegen migranten die afkomstig zijn uit landen ten zuiden van de Sahara en, volgens de president, een complot beramen tegen Tunesië en aan de oorsprong liggen van een misdaad liggen. Saieds uitspraken leidden tot een geolf van geweld tegen zwarte migranten. Huisbazen zetten honderden mensen op straat, dien u in de straten van de hoofdstad Tunis kamperen.

Volgens schattingen verblijven zowat 21.000 migranten uit Sub-Sahara-Afrika in Tunesië.

Aangeboden door onze partners