Voetbal 2de afdeling VV A SV Oostkamp

Nederlaag bij zwarte beest ligt nog zwaar op de maag van SV Oostkamp-coach Kurt Delaere: “Winnen tegen Jong Essevee is beste manier om die te verteren”

Kurt Delaere wil nog niet denken aan of bezig zijn met de eindronde.© Bart Vandenbroucke

Na de schitterende overwinning op het veld van leider Lokeren-Temse verloor SV Oostkamp vorig weekend voor de tweede keer dit seizoen van Olsa Brakel. Zaterdag komt Jong Essevee naar de Valkaart. Een ideale kans om te bewijzen dat de glansprestatie tegen Lokeren-Temse geen toeval was.

Philippe Decruynaere

Olsa Brakel is duidelijk het zwarte beest van SV Oostkamp. Tegen de Oost-Vlamingen wisten de rood-witten geen enkel punt te bemachtigen. Ook scoren lukte niet en dat is vrij uitzonderlijk voor de productiefste ploeg van de reeks. “We speelden in Brakel verre van onze beste wedstrijd, want we creëerden zo goed als geen enkele kans”, geeft spits Jules Vanhaecke eerlijk toe. “De tegenstander scoort het enige doelpunt uit het niets en verder viel er weinig te beleven. Na onze schitterende prestatie in Lokeren was deze wedstrijd een serieuze afknapper.”

Coach Kurt Delaere is scherper in zijn analyse dan de Oostkampse spits. “Het verlies in Brakel ligt nog zwaar op mijn maag. Mijn ploeg was onherkenbaar en dat heb ik dinsdag op training ook gezegd. We creëren in elke match een tiental kansen, maar vorig weekend had ik met twee vingers al genoeg. Ik had mijn spelers nochtans de hele week gewaarschuwd om de wedstrijd niet te licht op te nemen.”

“Het is best om nu niet meer bezig te zijn met die nederlagg van vorig weekend”, gaat Vanhaecke verder. “Het wordt zaterdag een heel moeilijke wedstrijd. Jong Essevee zal ongetwijfeld met zijn sterkste elftal aantreden, want hun fanionteam komt niet in actie. Het is het ideale moment om tegen een goeie tegenstander te tonen wat we waard zijn. In deze fase van de competitie kunnen we bewijzen dat we niet toevallig al een heel seizoen bovenaan meedraaien.”

Ook Kurt Delaere is ervan overtuigd dat het geen gemakkelijke klus wordt om punten te rapen tegen Jong Essevee. “B-teams scouten is heel moeilijk, want elke week wijzigt de samenstelling van het elftal. Ik zag hen vorig weekend aan het werk tegen Sparta Petegem, maar het is best mogelijk dat we zaterdag tegenover een hele resem andere spelers zullen staan. Hoe dan ook, een zege tegen Jong Essevee is de beste remedie om de nederlaag van vorig weekend te verteren.”

Eindronde

Bij de rood-witten kijkt men zelden verder dan de eerstkomende wedstrijd. Met nog amper zeven matchen voor de boeg is het echter niet abnormaal dat af en toe eens over de eindronde gepraat wordt. “Binnen de spelersgroep zijn we daar eigenlijk niet veel mee bezig. Uiteraard willen we een goed seizoen bekronen met de hoogst mogelijke plaats in de rangschikking, maar vermits de club niet wil promoveren, heeft deelname aan de eindronde weinig zin”, vindt Jules Vanhaecke.

“We zien wel als het zover komt”, stelt de Oostkampse coach. “Ik wil elke wedstrijd winnen en liefst zo lang mogelijk in de top vier blijven staan. Voorlopig focussen we enkel op de wedstrijden die nog komen en zijn we nog niet bezig met die eindronde.”

Aangeboden door onze partners