“Seks in ruil voor cocaïne”: man veroordeeld voor verkrachting 13-jarig kwetsbaar meisje

© SD

Gent -

Een 29-jarige man is veroordeeld tot drie jaar effectieve celstraf voor de verkrachting van een 13-jarig meisje dat was weggelopen. “U hebt haar gedrogeerd om haar te misbruiken”, klonk het vonnis.

Simon Dekaezemaker

Het meisje werd op 1 september vorig jaar afgezet door haar ouders aan een school in de buurt van Sluizeken. Ze liep weg en doolde rond in Gent. Zo belandde ze bij een Afghaanse drugsverslaafde (29). “Het meisje is enorm kwetsbaar en verblijft nog steeds in een instelling. Ze worstelt met grote trauma’s en verminkte daarom zich meermaals”, zegt haar advocate Hanne Binst.

Zes dagen later vond de politie het kind terug. Ze verklaarde dat ze seks moest hebben met de Afghaanse man in ruil voor cocaïne. Hij zit sindsdien in de gevangenis, maar ontkent de verkrachting. Volgens advocaten Laura Otte en Jean-Marc Vanherf legde het meisje een valse verklaring af: “Hij zweert: hij gaf haar cocaïne, maar heeft nooit seks met haar gehad”.

De rechtbank achtte de verklaring van het meisje geloofwaardig en veroordeelde hem woensdag tot vijf jaar cel, waarvan twee met uitstel. “Op haar lichaam is uw DNA gevonden”, legde de rechter uit. “U hebt misbruik gemaakt van haar kwetsbare toestand en u hebt haar gedrogeerd om ze te misbruiken”, klonk het vonnis. De man werd ook tien jaar uit zijn rechten ontzet.

Aangeboden door onze partners