Iets meer dan helft van Delhaize-winkels geopend

Bij Delhaize zijn donderdag 62 van de 128 winkels in eigen beheer gesloten. Het personeel blijft er protesteren tegen de plannen van de supermarktketen om alle eigen winkels over te laten aan zelfstandigen. Zesenzestig andere winkels zijn open, zo meldt de woordvoerder.

jvhBron: BELGA

Iets meer dan de helft van de winkels in eigen beheer is zo opnieuw toegankelijk. Meer en meer winkels openen opnieuw de deuren, klinkt het. In Vlaanderen zijn op twee winkels na, alle eigen winkels geopend. In Wallonië zijn drie eigen winkels geopend en in Brussel blijven alle 22 betrokken winkels toe. In het distributiecentrum in Zellik waren er voorbije nacht enkele tijdelijke werkonderbrekingen, klinkt het nog. Maar dat veroorzaakte geen hinder, aldus Delhaize.

LEES OOK. Lege rekken, weinig klanten en personeel dat klaar is voor een uitputtingsslag: het einde van de acties bij Delhaize is nog niet in zicht (+)

Dinsdag vond bij Delhaize een nieuwe ondernemingsraad plaats over de plannen om de winkels in eigen beheer te verzelfstandigen, maar die bracht directie en vakbonden niet nader tot elkaar. De directie zei nadien dat haar plan “de enige optie” is om opnieuw aan te knopen met groei en dat ze binnenkort start met de selectie van zelfstandigen. 

LEES OOK. Overleg bij Delhaize levert (opnieuw) niets op: vakbonden blijven staken, bedrijf blijft vasthouden aan plan

Volgende dinsdag is er een nieuwe bijzondere ondernemingsraad gepland. Sinds de aankondiging van de plannen op 7 maart, is in vele winkels het werk neergelegd. Naast de 128 winkels in eigen beheer, telt de supermarktgroep 636 zelfstandige aangesloten winkels.

Aangeboden door onze partners