Opnieuw aanrijding op ‘zwart kruispunt’ aan Keizerpoort: “Bromfietser raakte lichtgewond”

De bromfietser raakte lichtgewond.© IF

Gent -

Er is donderdagmorgen aan de Keizerpoort een aanrijding gebeurd tussen een bromfietser en een vrachtwagen. Het slachtoffer raakte lichtgewond. De locatie is opmerkelijk, want begin deze maand raakte er nog een fietser levensgevaarlijk gewond op hetzelfde kruispunt.

Max Dedulle

De vrachtwagen kwam uit de richting van de Heuvelpoorten sloeg af naar de Brusselsesteenweg. Hoe het ongeval is gebeurd, wordt volgens politiewoordvoerder Matto Langeraert nog onderzocht. “Het slachtoffer raakte lichtgewond en werd afgevoerd naar het ziekenhuis.”

Zwart punt

Het is al het tweede ongeval op het kruispunt op nog geen drie weken tijd. Op vrijdag 3 maart raakte een dertienjarige jongen er levensgevaarlijk gewond na een aanrijding door een vrachtwagen. Naar aanleiding van dat ongeval vond al een actie plaats, waarbij 200 fietsers de plek symbolisch bezetten. Het ongeval van donderdag gebeurde op hetzelfde kruispunt, zij het op een andere hoek.

Het kruispunt staat al lang op de lijst van gevaarlijke punten van de Vlaamse overheid. Het Agentschap Wegen en Verkeer onderzoekt hoe het op korte termijn veiliger kan worden gemaakt, bijvoorbeeld door de fietspaden, voetpaden en de rijweg opnieuw in te richten.

LEES OOK. 200 fietsers bezetten kruispunt waar 13-jarige levensgevaarlijk gewond raakte: “Wat is vijf minuten in vergelijking met een mensenleven?”

Aangeboden door onze partners