Originele Power Rangers maken comeback in Netflix-reeks

© Netflix

“It’s morphin time!” De Power Rangers maken een comeback op Netflix voor een liveactionspecial rond hun dertigste verjaardag. In ‘Mighty morphin Power Rangers: once & always’ maakt ook een deel van de originele cast hun opwachting.

(eadp)

In 1993 verscheen de allereerste reeks uit van de Mighty morphin Power Rangers. Het groeide uit tot een echte popcultuurfenomeen, waarbij kinderen op de speelplaats druk kibbelden over wie de rode, groene, roze, blauwe, gele of zwarte Power Ranger mocht zijn. De reeks liep drie seizoenen, kreeg een film in 1995 en groeide dankzij een heleboel afgeleiden uit tot een franchise. Die was gebaseerd op Super sentai, een Japanse tokusatsu-reeks, wat liveactionfilms of -reeksen zijn, waar speciale effecten een zeer grote rol in spelen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de Netflix special die op 19 april verschijnt, komen onder meer de blauwe Ranger Billy Cranston (David Yost), en de eerste zwarte Ranger Zack Taylor (Walter E. Jones) terug. Ook de tweede roze Ranger Catherine Sutherland, de tweede rode Ranger (Steve Cardenas), de tweede gele Ranger (Karan Ashley) en de tweede zwarte Ranger (Yong Bosch) zijn erbij.

Ze moeten het opnemen tegen Rita Repulsa, die opnieuw de stem van Barbara Goodson krijgt. Zij heeft Trini, de originele gele Power Ranger om het leven gebracht. De Vietnamese actrice Thuy Trang die Trini speelde, stierf zelf in 2001 in een auto-ongeluk. Haar foto verschijnt in de trailer, een detail dat ook de fans niet is ontgaan. Ook Tommy Oliver, gespeeld door de in november overleden Jason David Frank, lijkt er op basis van de trailer niet meer bij te zijn. Hij speelde de groene en witte Ranger.

De originele cast uit de jaren 90. Johny Yong Bosch, Steve Cardenas, Jason Frank, Amy Jo Johnson, Karan Ashley en David Yost.© imago/United Archives

Aangeboden door onze partners