Voetbal  2de Afdeling VV A  Eendracht Aalst-KRC Harelbeke

Interim-doelman Steve Ryckaert verkiest toch stekje in de Aalsterse verdediging: “Wil met Eendracht weer hogerop”

Steven Ryckaert en Eendracht Aalst kennen een seizoen met hoogtes en laagtes: “Ik begrijp nog steeds niet waarom we eerst de tegenstand wegbliezen met een 28 op 30 en nadien in vrije val geraakten.”© Gregory Van Gansen

Aalst -

Na een nul op zes tegen KM Torhout en FC Gullegem probeert Eendracht Aalst tegen KRC Harelbeke het West-Vlaamse drieluik toch nog een positieve einde te geven. De linksvoetige centrale verdediger Steve Ryckaert (24) fungeerde in de slotfase in FC Gullegem even als doelman na de uitsluiting van Espeso, maar zondag neemt de Merchtemnaar zijn vertrouwde positie opnieuw in.

Wim Redant

Verrassing troef bij de Aalsterse achterban toen Espeso na zijn rode kaart de keepershandschoenen doorgaf aan Steve Ryckaert, terwijl Victor Swinnen nog op de bank zat. “Ik was nooit eerder keeper, ook niet in de jeugdrangen”, geeft Ryckaert aan. “De coach wilde geen veldspeler opofferen tijdens de jacht op de gelijkmaker en koos voor een vliegende keeper, die eigenlijk als libero fungeerde. Ik nam gewoon mijn verantwoordelijkheid. Deze week trainde ik mee met de groep en niet aparte met de keeperstrainer”, lacht Ryckaert. “We versierden op Gullegem de betere kansen, maar verzilverden ze helaas niet. Onze tegenstrever dreigde slechts één keer, maar puurde daar wel een doelpunt uit. In feite was het een kopie van de wedstrijd tegen Torhout, toen zich hetzelfde scenario voltrok. Ik begrijp nog steeds niet waarom we eerst de tegenstand wegbliezen met een 28 op 30 en nadien in vrije val geraakten. We moeten in eerste instantie naar onszelf kijken en elke wedstrijd geconcentreerd voorbereiden.”

Bruisend stadion

Voorzitter Patrick Le Juste stapte af van het experiment met zaterdagvoetbal. “Voor mij is er weinig verschil tussen zaterdag- of zondagvoetbal. Ik heb geen echte voorkeur. We krijgen dit seizoen wel minder steun van de supporters dan de voorbije jaren en als speler voel je dat verschil wel op het veld. Hopelijk keert onze twaalfde man wel terug wanneer de resultaten opnieuw in een stijgende lijn zitten. In de eindronde verwacht ik toch opnieuw een bruisend Pierre Cornelisstadion. Dan komt het er dus op aan om opnieuw ons topniveau uit de heenronde te benaderen.”

Zondag recupereert coach Carl De Geyseleer wel Quentin Panneel terwijl Arne Van Den Eynde en Samuel Fabris na hun geslaagde invalbeurt op Gullegem opnieuw aan de aftrap verwacht mogen worden. “Stilaan zijn we opnieuw compleet en dat scheelt toch al gauw een slok op de borrel. Met Harelbeke krijgen we een ploeg op bezoek die na een moeizame heenronde met zevenmijlslaarzen op het behoud afstevent. Ginds beleefden we een moeilijke wedstrijd, maar we scoorden wel twee keer en veroverden de eerste periodetitel. Het komt erop aan om vertrouwen te tanken naar de eindronde toe.”

Weer hogerop

Aalst klauterde even uit zijn dal, maar zakte opnieuw weg met een nul op zes. “We kenden de twee jongste weken veel pech. De ellende begon op Jong Essevee, waar we een sterke tweede helft speelden die helaas niet bekroond werd. Een week later kenden we een complete offday met een gehavende ploeg. We moeten hard blijven werken zodat we in een positieve flow geraken. Ik degradeerde met Aalst uit eerste nationale, maar wil met Eendracht weer hogerop.”

Aangeboden door onze partners