Ploeg cultuurcentrum verhuist week lang naar Briek Schotte-dorp voor programma in aanloop naar Ronde van Vlaanderen

Op woensdag 29 maart trekt het team van De Schakel met een groep enthousiaste vrijwilligers naar het Briek Schotte-dorp voor een week vol avontuur en ontdekkingen.© lvw

Desselgem -

De ploeg van het Waregemse cultuurcentrum De Schakel verhuist van woensdag 29 maart tot en met zondag 2 april naar deelgemeente Desselgem. Onder de noemer Plan D biedt het cultuurcentrum in het Briek Schotte-dorp een gevarieerd programma aan in aanloop naar de Ronde van Vlaanderen.

Levi Verbauwhede

Het Briek Schotte-dorp Desselgem wordt vijf dagen lang de tijdelijke uitvalsbasis van cultuurcentrum De Schakel. Samen met enkele enthousiaste vrijwilligers biedt de ploeg van het cc er een goed gevuld programma aan. “Onder meer Approaching Silence en Sax Tastic verzorgen een intiem huiskamerconcert”, vertelt publieksmedewerker Maaike Tubex. “In jeugdhuis Jakkedoe is er plaats voor de spetterende polonaisepop van cultheld Willy Organ.”

Het oude klooster in de Liebaertstraat wordt omgetoverd tot een museum, waar het Verhaal van Desselgem je mee terugneemt in de tijd. In ontmoetingscentrum De Coorenaar houdt het spectaculaire familietheater Ensemble Leporello halt, dat de vier oerelementen aarde, water, lucht en vuur uitvoerig zal testen.

Geluiden opnemen

Ook Circus Ronaldo en schilder Paul Pattyn komen aan bod. De finish van de vijfdaagse ligt in De Coorenaar, waar iedereen die dat wil op zondag 2 april de Ronde van Vlaanderen op groot scherm kan volgen. “Maar dat is niet alles: we willen het publiek ook betrekken bij het evenement”, zegt communicatieverantwoordelijke Jorge De Wintere.

“Voor het Verhaal van Desselgem verzamelen de organisatoren speciale en bijzondere geluiden uit het dorp. Iedereen kan zijn of haar geluid opnemen met de smartphone en via Whatsapp versturen naar 0474-84.64.82. De geluiden worden op zondag 2 april om 11 uur verwerkt in een live sample door klankkunstenaar Fleepp, het alter ego van Filip Dewaele.”

Meer info en de volledige programmatie van Plan D vind je op www.ccdeschakel.be/planD.

Aangeboden door onze partners