Ernstig ongeval op kruispunt: vrouw (57) zwaargewond naar ziekenhuis

© Thijs Pattyn

Boezinge/Poperinge -

In de Ieperse deelgemeente Boezinge gebeurde donderdagmorgen een zware klap op een kruispunt: twee wagens waren er tegen mekaar gereden, waarbij ook een geparkeerd voertuig en de gevel van een woning schade opliepen. Een vrouw (57) uit Poperinge liep ernstige verwondingen op.

ptb

Politiezone Arro Ieper kreeg melding van het ongeval om 8.45 uur. Op het kruispunt van de landelijke Reningestraat en de Boezingestraat tussen de Ieperse dorpen Boezinge en Elverdinge was een zijdelingse aanrijding gebeurd tussen twee voertuigen, een Audi en een Mercedes-Benz Vito. Daarbij kwam de Audi tot stilstand tegen de hoek van de gevel van een woning en tegen de voorkant van een Volvo, die er geparkeerd stond. (Lees verder onder de foto)

De Audi kwam tot stilstand tegen de gevel van een woning.© ptb

Brandweer Westhoek kwam ter plaatse, omdat de bestuurster van de Audi gekneld zat. De vrouw van 57 jaar uit Poperinge werd bevrijd en overgebracht naar het ziekenhuis. “De persoon is zwaargewond, maar stabiel”, aldus Glenn Verdru, communicatieconsulent van politiezone Arro Ieper. Bij de vrouw zat een kindje van vijf jaar uit Ieper, dat minder zware verwondingen had. Ook de andere bestuurder, een 41-jarige man uit Poperinge, was eerder lichtgewond. (Lees verder onder de foto)

Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Reninge- en Boezingestraat.© ptb

De betrokken voertuigen moesten getakeld worden. “De brandweer ving de gelekte olie op met absorberende korrels en ruimde alles op met een product dat olie oplost”, zegt Kristof Louagie, communicatieambtenaar van Brandweer Westhoek.

Tijdens de takel- en opruimwerken kon het verkeer op de Boezingestraat beurtelings passeren over een van de twee rijstroken.

De bestuurster van de Audi moest bevrijd worden door de brandweer.© ptb

De schade aan de gevel.© ptb

Aangeboden door onze partners