Man (34) kruipt op dak om ex te begluren en te fotografen met nieuwe partner

© Bart Van den Langenbergh

Herentals, Tielen -

Een 34-jarige man uit Tielen (Kasterlee) is door de rechtbank veroordeeld voor voyeurisme en belaging van zijn ex-partner in Herentals. In juli 2022 klom hij op een dak om zijn ex te begluren.

De voormalige partner van J.V.N (34) uit Tielen schakelde op 19 juli 2022 de politie in omdat de man zich bevond in een leegstaand appartement naast dat van haar in Herentals. Hij was op een dak geklommen om op een dakraam van de woning van de vrouw te kunnen kloppen. De opgetrommelde politie trof de dertiger wat later liggend op zijn buik op een plat dak aan. Hij was duidelijk onder invloed van verdovende middelen.

Eerder had hij al een foto genomen van zijn ex terwijl ze in bed lag met haar nieuwe partner. Hij stuurde haar de foto door via WhatsApp.

De onderzoeksrechter had de man nadien een contact- en straatverbod opgelegd, maar hij bleef volgens de rechtbank maar berichten sturen en bellen. De correctionele rechtbank in Turnhout heeft J.V.N. nu veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden met probatie-uitstel. Naast het opgelegde contact- en straatverbod moet de man ook een begeleiding voor zijn verslavings- en psychosociale problematiek volgen. (bvdl)

Aangeboden door onze partners