Met dank aan de Daltons: Halle in 2024 gaststad voor 100 kilometer-run van Kom op tegen Kanker

De Halse Daltons nemen al verschillende jaren deel aan de 100 kilometer-run en fluisterden de stad in het oor zich kandidaat te stellen als gaststad.© idh

Halle -

De gaststad voor de 100 kilometer-run voor Kom op tegen Kanker voor 2024 is bekend: voor de zesde editie van de 100km-run trekken de organisatoren naar Halle. Daar wordt het startschot gegeven op zondag 17 maart.

Ingrid Depraetere

Dat de 100 kilometer-run volgend jaar in Halle gelopen wordt, is geen toeval. Veel is te danken aan de Halse Daltons die al enkele jaren aan het loopevent voor het goede doel met verschillende teams deelnemen.

“Zo’n loopevent brengt wel wat volk op de been”, zegt Niko Tiels van de Halse Daltons. “ Vorige week stonden er voor de editie van 2023 maar liefst 534 teams van telkens vier personen aan de start. Neem daarbij nog wat supporters van elk team en je komt direct aan veel volk. We hebben de stad vorig jaar ingefluisterd om zich ook eens kandidaat te stellen als gaststad. Ze hebben dat gedaan en het is gelukt.”

“Voor wie de 100 kilometer-run voor Kom op tegen kanker nog niet kent: het is een uniek loopevenement, waarbij teams van vier samen 100 km lopen ten voordele van de strijd tegen kanker”, zegt Niko Tiels.

“Eén loper start en na elke tien kilometer sluit een extra loper aan bij het team. De eerste loper legt 40 kilometer af, de tweede 30 kilometer, de derde 20 kilometer en de vierde 10 kilometer. De uitdaging en het groepsgevoel staan centraal. En dat allemaal om het broodnodige kankeronderzoek een boost te geven. De sfeer is elke keer super met een enorm solidariteitsgevoel. Om te mogen deelnemen zamelt elk team vooraf 2.500 euro in.”

534 loopteams kwamen afgelopen zondag in Deinze aan de start van de vijfde editie van de 100 kilometer-run. Samen met hun achterban zamelden zij dit jaar maar liefst een totaal van 1.335.000 euro in voor kankeronderzoek.

Ook de Halse Daltons stonden aan de start met vier loopteams en zijn er volgend jaar in thuisstad Halle opnieuw bij op zondag 17 maart, een week na Carnaval Halle.

Aangeboden door onze partners