Basketbal 2de landelijke (v) BC Grimbergen

Wilrijkse Charlotte Boelens voelt zich goed in haar vel bij BC Grimbergen: “Eén oogopslag is voldoende om elkaar te begrijpen”

Een beeld van eerder dit seizoen van de Grimbergse vrouwen tegen Asse-Ternat.© Kms

Charlotte Boelens (27) loodste Grimbergen met zestien punten naar een 74-59-zege tegen Feniks Gent. Het nummer zes in de Play-up moet de lijn doortrekken op Knesselare indien het de kloof met de top vijf wil verkleinen.

Wim Redant

In de Play-up botste Grimbergen tegen zijn limieten aan. Rode lantaarn Feniks Gent ging wel voor de bijl, maar Charlotte Boelens bekent dat de toppers het Grimbergse petje te boven gingen. “Tegen Feniks Gent namen we een goede start, maar we kregen de overwinning niet op een serveerblaadje aangereikt. Feniks Gent vocht terug en naderde nog eens tot minder dan tien punten, zodat we alle zeilen moesten bijzetten. In de Play-up botsten we echter op sterkere ploegen die over een bredere bank beschikken. Het was wat wennen en aanpassen. Het kwam er op aan om een antwoord te verzinnen op hun aanpak.”

Charlotte Boelens speelt ook volgend seizoen bij Grimbergen. “De verplaatsing Wilrijk-Grimbergen valt nog steeds mee”, zegt de center. “Juliette Deraedt vertrekt op wereldreis en Anouk Vanden Berghe houdt er op het einde van het seizoen mee op. De rest van de ploeg blijft intact en wordt hopelijk aangevuld met een paar versterkingen. Promotiedromen koesteren we niet, maar we proberen wel elke wedstrijd te winnen. We proberen zo hoog mogelijk te eindigen, al moet het vooral plezant blijven. Ik ben zeker niet de enige die er zo over denkt. De groep klit geweldig goed aan elkaar. Eén oogopslag is voldoende om elkaar te begrijpen.”

Grimbergen verloor de heenwedstrijd van Knesselare, maar Boelens acht Grimbergen niet kansloos in het Meetjesland. “We gaven het in de heenronde zelf wat uit handen en azen op revanche. Makkelijk wordt het sowieso niet tegen een sterke tegenstrever die niet toevallig twee overwinningen meer telt. We moeten wel aan de bak zonder onze nieuwkomer Tinneke Provost, die al een paar weken aan de kant staat met een voetblessure. Lise Van Cutsem vierde wel al haar rentree en ook Marie Dendal is opnieuw beschikbaar. Zo lang de wedstrijden elkaar opvolgen, is er van basketbalmoeheid nog geen sprake. Tussen de voorlaatste en laatste speeldag liggen evenwel twee vrije weekends. Dan train je dus nog drie weken extra voor die slotmatch.”

Aangeboden door onze partners