Voetbal 1ste nationale OH Leuven U23

Joshua Zimmerman komt bij OH Leuven zijn voetbalkwaliteiten bijspijkeren: “Fysiek gaat het er hier feller aan toe en mee verdedigen hoefde ik bij Almere amper te doen”

Joshua Zimmerman: “Ik mocht al een paar keer met de A-kern mee, al kreeg ik er nog geen speelminuten.”© Vel

Joshua Zimmerman, een Nederlander met roots op Curaçao doet bij OH Leuven buitenlandse voetbalervaring op. En het lijkt hem hier te bevallen. “Leuven is een leuke stad en de club is wat mij betreft een voltreffer”, zegt de 21-jarige aanvaller.

Danny Van Hecke

“Ik speelde bij Almere City in de Nederlandse Keuken Kampioen Divisie (2de klasse, red.). Maar ik wou graag naar het buitenland om ervaring op te doen die mijn kwaliteiten als voetballer zou verbeteren”, zegt Zimmerman. “Mijn manager bracht me bij OHL. Ik wist dat ik hier bij de U23 zou uitkomen in eerste nationale en dat leek me wel wat. Ik was best verbaasd over het niveau van de reeks. Ik had wel enige aanpassing nodig. Fysiek gaat het er hier feller aan toe. Op die linkerflank moest ik veel meer lopen dan wat ik in Nederland gewend was. En mee verdedigen, dat hoefde ik bij Almere amper te doen.”

Elf goals, zes assists

“Sinds ik het systeem beet heb, loopt het lekker. Ik scoorde al elf keer en had een half dozijn assists in de voet. Jammer genoeg verkwanselde ik nog enkele mooie kansen, anders had ik nog vaker gescoord. Al ben ik tevreden over mijn seizoen tot dusver. Ik mocht al een paar keer met de A-kern mee, al kreeg ik er nog geen speelminuten. Ik hoop dat het er ooit van komt.”

“Leuven is een leuke stad en de club is wat mij betreft een voltreffer. Perfecte organisatie, mooie installaties en het A-elftal doet het best prima in de eerste klasse. Bij de U23 doen we het ook best. Zondag voetballen we thuis tegen Tienen. Ik hoor van de ploegmaats dat die derby hier wel leeft. Bij Tienen lopen enkele ex-spelers van OHL rond die tegen ons graag willen bewijzen hoe goed ze eigenlijk wel zijn. We mogen op het A-veld aan Den Dreef spelen. Tegen Patro Eisden deden we dat ook al eens. Het heeft alleen voordelen. Meer volk, beter veld en meer ruimte. Allemaal voordelen voor ons. Op een groter veld komen onze kwaliteiten nog beter tot uiting. In de heenronde slikten we tegen Tienen een zware nederlaag. Dat mag nu niet meer gebeuren. Na een nul op negen moeten we opnieuw punten pakken. Jawel, we gaan voor de drie”, besluit de spits in vorm.

Aangeboden door onze partners