Voetbal 2de afdeling VV B SK Pepingen-Halle

Rudy Chirishungu is na halfjaar blessureleed eindelijk weer fit bij Pepingen-Halle: “We kunnen nog voor de ommekeer zorgen en daar wil ik graag mijn steentje toe bijdragen”

Rudy Chirishungu (links) maakt vorige week tegen het Lyra-Lierse van Jordy Peffer zijn rentree. “Ik heb individueel hard gewerkt aan mijn comeback, het mag nu wel stoppen.”© GOYVAERTS

Rudy Chirishungu to the rescue. Na de dramatische vier op dertig van de laatste weken kan Pepingen-Halle alle hulp gebruiken. Wel, op Lyra-Lierse speelde Rudy Chirishungu vorige week zijn eerste competitiewedstrijd voor Pepingen-Halle. De 31-jarige Affligemnaar was liefst zes maanden buiten strijd, maar toonde meteen zijn meerwaarde voor de ploeg. Sleurt hij Pepingen-Halle uit het degradatiemoeras? Eerstvolgende afspraak: zondag in Bocholt.

Luc Brys

“Na mijn jeugdopleiding bij RWDM, Anderlecht en Club Brugge werd ik prof bij STVV”, vertelt Chirishungu. “Een hamstringblessure en ischias hielden me ruim een jaar aan de kant. Daarna trok ik naar RWDM, maar daar was pubalgie de spelbreker en moest ik zelfs geopereerd worden. Om weer op niveau te komen, trok ik naar Nseth Berchem. Vervolgens kwam Ronse op de proppen. In de wedstrijd tegen Sint-Niklaas liep ik daar helaas een dubbele beenbreuk op. Vorig seizoen was ik onderdak bij Aalst, maar het was er vooral werken aan mijn conditie en fysieke paraatheid. En dit seizoen volgde dus Pepingen-Halle. In onze laatste oefenwedstrijd op RC Gent liep ik een scheur op in de ligamenten van de rechterknie. Alweer was ik heel lang buiten strijd. Het mag nu wel stoppen. Ik heb individueel hard gewerkt aan mijn comeback. Na een viertal trainingen was de trainer overtuigd dat ik inzetbaar was en kreeg ik verrassend mijn kans.”

Rudy Chirishungu debuteerde op Lyra-Lierse centraal achterin, maar schoof later door naar het middenveld. “Ik was natuurlijk blij weer op het veld te staan. Ik voelde geen hinder en dat was al positief. Jammer genoeg verloren we met 2-1, al had er misschien wel een gelijkspel ingezeten. We staan op een degradatieplaats, maar met deze ploeg moeten we nog niet wanhopen. We kunnen zeker nog voor de ommekeer zorgen en daar wil ik graag mijn steentje toe bijdragen.”

Aangeboden door onze partners