Amerikaanse staat New Mexico zoekt “professionele berenknuffelaars”

New Mexico zoekt professionele berenknuffelaars.© New Mexico Department of Game and Fish

De Amerikaanse staat New Mexico zoekt “professionele berenknuffelaars”. Klinkt als een droomjob? Dan moet je er ook wel iets voor over hebben. Sollicitanten moeten over een bachelor beschikken, en krijgen daarna nog een jaar training.

Nienke WensveenBron: insider

De jobomschrijving is dan ook niet alleen ‘beren knuffelen’. Het departement van natuurbescherming van New Mexico is eigenlijk op zoek naar natuurbeschermers. En een van de voordelen van die job is dat je een beer mag vastpakken. “Niet al het werk is zo leuk, maar we zouden het geweldig vinden als je ons team versterkt waar je ervaringen voor het leven op kan doen”, schrijft het departement op Facebook.

“Je moet kunnen wandelen in zware omstandigheden, de moed hebben om in een berenhol te kruipen en vertrouwen hebben dat je collega’s je veilig houden”, schrijft het departement. Daarnaast moeten sollicitanten een bachelor hebben in biologische wetenschappen, politiewetenschappen, wetshandhaving, bosbouw, ecologie of iets soortgelijks.

Examens en training van een jaar

De sollicitanten krijgen niet alleen een sollicitatiegesprek, maar ook nog een conditie-examen, een schriftelijke toets en een medische en psychologische test. Als ze aangenomen worden, gaan ze bijna een jaar in opleiding. Daar leren ze om te gaan met wapens en wilde dieren, en doen ze kennis op over jagers, patrouilles en missie op een boot. Ze lopen ook veertien weken mee met een andere natuurbeschermer en mogen dan op 13 april 2024 aan de slag.

Aangeboden door onze partners