Wielrennen Beloften Wim Hendriks Trofee in Koewacht

Cédric Van Raemdonck koerst zaterdag op bekend terrein: “Parcours heeft voor mij geen geheimen”

“In deze wedstrijd door de polders speelt de wind een belangrijke rol”, weet Sint-Niklazenaar Cédric Van Raemdonck.© Marc Van Hecke

Sint-Niklaas -

In Koewacht, net over de Belgische grens, wordt zaterdag met de Wim Hendriks Trofee de tweede wedstrijd van de U23 Road Series gereden. In Brussel-Opwijk trok de Nederlander Roel van Sintmaartensdijk aan het langste eind. Siebe Deweirdt (zevende) en Lorenz Van De Wynkele (tiende) redden toen de Oost-Vlaamse eer. Zaterdag rijdt Cédric Van Raemdonck, die in Sint-Niklaas woont, op bekend terrein.

Freddy De Geest

Het aanbod aan topwedstrijden voor de beloften is groot op dit moment. Olympia’s Tour is bezig en dit weekend staan er met de Wim Hendriks Trofee in Koewacht en Gent-Wevelgem in Flanders Fields interessante wedstrijden op het programma. Het Lotto Dstny Devo Team komt in Koewacht slechts met vier renners aan de start: Branko Huys, Milan Paulus, Jago Willems en Cédric Van Raemdonck, die vorig jaar al kon proeven van deze wedstrijd en er lesjes heeft geleerd. “Na vijf kilometer was het peloton al in vier groepen opengescheurd”, zegt Van Raemdonck. “Groep één en twee klitten nog samen, de rest kon voortijdig naar de douches. In deze wedstrijd door de polders speelt de wind een belangrijke rol. Zaterdag voorspelt men geen al te best weer en dus zal de wedstrijd opnieuw snel ontploffen. Ik denk wel niet dat de kasseistroken het breekpunt zullen worden in de koers. Die stroken liggen er redelijk goed bij.”

Kansen bij het ProTeam

Van Raemdonck (20) opende het seizoen in Maldegem-Kleit en reed er meteen in de aanval. “Ik werd er zevende en dat toonde aan dat ik tijdens de winter goed werk leverde. Ik ben sterker geworden. De elfde plaats in La Get Up Cup in Aywaille schat ik iets hoger in. In wedstrijden over geaccidenteerd terrein wil ik me bewijzen. Wat dat betreft, hoop ik op een selectie voor Luik-Bastenaken-Luik en de Ardense Pijl. Als ploeg rijden we een zeer gevarieerd programma en dus zijn er voldoende kansen om goede resultaten bij elkaar te rijden. Verschillende renners van het Lotto Dstny Devo Team kregen al kansen bij het ProTeam en uiteraard reken ik daar ook op.”

Van Raemdonck is een ploegspeler, die zich al in verschillende wedstrijden wegcijferde voor de ploegmaats. “Wanneer die dan een knap resultaat laten optekenen, zorgt dat ook voor voldoening bij mezelf. Zaterdag rijd ik op mijn trainingsparcours. Het parcours heeft voor mij geen geheimen. De weersomstandigheden zullen in niet geringe mate het wedstrijdverloop bepalen. Voor een goed eindklassement in de U23 Road Series ga ik niet aangezien ik niet aan alle wedstrijden zal deelnemen. In Brussel-Opwijk was ik er ook niet bij”, aldus Van Raemdonck.

Aangeboden door onze partners