Voetbal 1ste nationale  KVK Tienen

Pieter Jochmans is na blessureleed net op tijd klaar voor zijn derby: “Mentaal en fysiek ben ik helemaal in orde, ik zou me graag tonen”

Wegens een lange reeks van blessures werd het voor Jochmans een seizoen van vallen en opstaan. “Zo heb ik me dit seizoen nooit echt kunnen doorzetten, telkens moest ik opnieuw revalideren.”© gmd

Na de 1-6-pandoering tegen Dessel Sport aast Tienen zondag op eerherstel op bezoek bij de buren van Jong OHL. Als ex-speler van OHL is een bezoek aan Den Dreef voor de net op tijd herstelde Pieter Jochmans sowieso altijd een speciale wedstrijd.

René Beelen

Na enkele moeilijke weken met korte invalbeurten mocht Jochmans vorige week in de pandoering tegen Dessel al aan de rust zijn opwachting maken, het werd zijn langste invalbeurt van de laatste weken. Mag hij zondag dromen van een basisplaats? “Iedereen wil sowieso graag spelen, maar als dat zondag niet het geval zal zijn, zal ik toch wel wat ontgoocheld zijn”, zegt de verdediger. “Ik zal de keuze van de coach echter accepteren en me niet druk maken als ik op de bank start of er moet blijven.”

In de heenronde in december was Jochmans er wel bij. Toen won Tienen de derby vlot met 4-1. “Ik was toen net op tijd speelklaar geraakt. Ook nu ben ik net op tijd voor deze terugmatch, mentaal en fysiek ben ik voor honderd procent in orde. Als ik mag spelen, probeer ik me ook tonen.”

De derby is voor Tienen sowieso een belangrijke wedstrijd, maar de verdediger vindt dat er voor Tienen nog meer op het spel staat. “We willen de zware nederlaag van vorige week rechttrekken. Ook al is er na die zes op zes met overwinningen tegen Winkel en Mandel geen reden om plots te gaan panikeren na die ene opdoffer. Wat ook nog wel interessant is: bij winst springen we OHL de linkerkolom binnen, dat is voor ons toch een doel. Je ziet, er staat toch best nog veel op het spel.”

Van ene blessure in de andere

Wegens een lange reeks van blessures werd het voor Jochmans zelf wel een seizoen van vallen en opstaan. “Met wat heb ik niet gesukkeld? Blessures in het aangezicht met een kaakbeenbreuk, last van de enkel en onlangs nog een ontsteking in de heup. Die ontsteking was trouwens een nasleep van alle eerdere blessures. Zo heb ik me dit seizoen nooit echt kunnen doorzetten, telkens moest ik opnieuw revalideren.”

Aangeboden door onze partners