Schelden, slipje aan zijspiegel of ‘toevallige’ tikjes: politie-inspecteur stalkt gezin van ex-vriendin 4 jaar lang

© BELGAIMAGE

Grimbergen -

Een voormalig inspecteur van de lokale politie van Grimbergen is donderdag door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien maanden met uitstel omdat hij vier jaar lang een gezin had gestalkt.

Belga

De inspecteur had een korte relatie gehad met de moeder en toen die beëindigd werd, begon hij haar en haar kinderen lastig te vallen. De man zelf ontkende alle feiten, maar volgens de rechtbank waren er voldoende bewijzen.

Schoolpoort

Zo’n zes jaar geleden hadden de inspecteur en de moeder elkaar leren kennen aan de poort van de school waar hun kinderen zaten. Het kwam tot een korte relatie, maar na een tweetal weken maakte de vrouw al een einde aan de verhouding. In de eerste maanden leek dat geen problemen te veroorzaken, maar nadien begon de inspecteur de vrouw en haar kinderen bijna dagelijks lastig te vallen. 

Zo kwam hij stilzwijgend naast haar fietsen, reed haar voorbij om dan tergend traag voor haar te fietsen, hing een slipje aan de zijspiegel van hun wagen of tikte haar zogenaamd toevallig aan als ze aan de schoolpoort stonden.

Bemiddeling

De vrouw deed haar beklag bij de wijkagent en er werd in 2018 een bemiddelingsprocedure opgestart, maar omdat de inspecteur alle feiten ontkende, leverde die geen resultaat op. De belaging duurde voort en de inspecteur nam nu ook de kinderen van het gezin in het vizier, en dan vooral de tienjarige zoon, die op dezelfde school zaten als zijn kinderen.

Zo parkeerde hij ‘toevallig’ zijn fiets steeds naast die van de jongen. Als hij de jongen dan tegenkwam, snauwde hij hem beledigingen toe of toonde hij zijn middenvinger.

Het parket sleepte de inspecteur voor de correctionele rechtbank, maar hij bleef alles ontkennen en vroeg de vrijspraak. De rechtbank oordeelde echter dat de feiten wel degelijk bewezen waren.

Aangeboden door onze partners