Anderstalige nieuwkomers krijgen taalbad in basisschool ’t Kofschip

Enkele leerlingen van de OKAN-klas aan het werk.© RR

Duffel -

De gemeentelijke basisschool ’t Kofschip in Duffel richtte onlangs een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN) in.

© RR

“Toen we de extra omkadering kregen voor onze anderstalige nieuwkomers, maakten we al snel de beslissing om te investeren in een OKAN. We toverden het kantoor van de directie om tot een gezellige taalbadklas waar de kinderen zich welkom kunnen voelen”, vertelt directeur Michiel Pepermans.

“De zoektocht naar de juiste manier van aanpak is uitdagend. We wegen voor elke anderstalige nieuwkomer af waar hij of zij de meeste leerwinst haalt. Sommige kinderen functioneren al zeer goed in hun eigen klas, bij anderen is dat nog moeilijk”, voegt Anke Frederickx, juf in de taalbadklas, toe.

“De kinderen komen in een nieuw land terecht, waar ze amper iets begrijpen. Daarom is het eerste doel dat ze zich welkom en goed voelen. We geven hen een rijk taalaanbod van het Nederlands, maar ook het sociaal contact met andere leerlingen is belangrijk. Op die manier kunnen we de kinderen optimaal ondersteunen en laten openbloeien”, besluit Anke Frederickx. (cvr)

Aangeboden door onze partners