‘Familieman’ misbruikt dochter, nichtje en vriendin van zoon: “Hij dacht dat ze sliepen”

© rr

Roosdaal -

Een man uit Roosdaal is veroordeeld tot twee jaar cel met probatie-uitstel voor het seksueel misbruik van drie minderjarige meisjes. De man randde niet alleen zijn dochter aan, maar betastte ook een nichtje en het vriendinnetje van zijn zoon toen ze mee was op reis met het hele gezin. “Hij dacht dat de meisjes sliepen en ze het niet zouden beseffen”, klonk het bij zijn advocaat. “Hij schaamt zich diep.”

Chris Verhaeghe

In april 2022 betastte de man het 17-jarig vriendinnetje van zijn zoon toen hij met zijn gezin op vakantie was aan de kust en iedereen lag te slapen. Toen het meisje daags nadien vertelde wat er gebeurde, ontkende de man het hele gebeuren. De rest van het gezin wilde er ook geen verdere aandacht aan schenken. Pas na afloop van de vakantie kon ze klacht indienen bij de politie.

Badkamer op slot

Het parket startte een onderzoek naar de familieman uit Roosdaal, die uiteindelijk al jarenlang zwaar grensoverschrijdend gedrag tentoon bleek te stellen. “Dankzij de klacht van het meisje, werd duidelijk dat de man zijn eigen dochter én een nichtje op dezelfde manier had misbruikt”, sprak openbaar aanklager Stephen Vanden Bossche tijdens de zitting van de correctionele rechtbank.

“Zijn bloedeigen dochter durfde amper nog te douchen thuis. Ze moest de deur van de badkamer op slot doen en stak zelfs proppen in het sleutelgat zodat hij niet naar binnen kon gluren, zoals hij soms deed. ‘s Nachts plaatste ze een vuilnisbakje voor haar slaapkamerdeur, zodat ze gewekt zou worden wanneer hij naar binnen kwam.”

Gebroken man

De beklaagde zelf betwistte de feiten niet. “Hij heeft volledige bekentenissen afgelegd die ook overeenkomen met de verklaringen van de slachtoffers”, liet zijn raadsman optekenen tijdens het proces. “Hij dacht dat de meisjes sliepen en niet beseften wat hij deed. Hij is een gebroken man nu en schaamt zich diep.”

De rechtbank besloot donderdag om de man geen effectieve celstraf op te leggen en veroordeelde hem tot 2 jaar cel met probatie-uitstel. “De beklaagde moet onder andere begeleid worden voor zijn seksuele problematiek”, aldus de rechter in het vonnis. De drie slachtoffers krijgen ook een schadevergoeding toegekend. Volgens hun advocaat is de psychologische schade enorm en hebben de drie meisjes nood aan therapie en bijstand.

Aangeboden door onze partners