Voetbal 3de provinciale A Eendracht Hansbeke

Frederik Standaert staat met Eendracht Hansbeke stevig in de top vijf: “Overtreffen met zeven nieuwe spelers onze verwachtingen”

“Ik zal meer dan waarschijnlijk in de komende dagen mijn verbintenis met één jaar verlengen”, licht Frederik Standaert een tipje van de sluier.© Geert De Rycke

De topper tussen nummers vier en drie uit derde provinciale A leverde geen winnaar op. Het duel tussen Eendracht Hansbeke en FC Sint-Kruis-Winkel eindigde op een 1-1-gelijkspel, waarmee beide teams een stap dichterbij een eindrondeticket zijn gekomen.

Johan Polet

“Wij waren de morele winnaars”, meent Hansbeke-coach Frederik Standaert. “Wij klommen na een halfuur via een doelpunt van Robbe Dierick op voorsprong. Bij de bezoekers ontsnapte Osman Balkan aan een rode kaart. Wij verzuimden nadien een tweede en misschien beslissend doelpunt te scoren. Dit brak ons in de slotfase zuur op. Een kwartier voor het einde werden wij door een lichtzinnige tweede gele kaart voor Gert De Winter tot tien herleid. Vijf minuten later incasseerden we via een afgeweken schot de gelijkmaker. De bezoekers roken nadien nog bloed, maar wij bleven zonder kleerscheuren overeind. Sint-Kruis-Winkel staat niet toevallig in de top drie, maar was tegen ons kwetsbaar.”

“Wij overtreffen dit seizoen onze eigen verwachtingen”, geeft Standaert mee. “Hansbeke was in de voorbije jaren een grijze muis en eindigde meestal in de grote middenmoot. We begonnen aan deze campagne met zeven nieuwe spelers, wat zijn vruchten heeft afgeworpen. We zitten in een goede flow. We zijn aan een reeks van zeven wedstrijden op rij zonder nederlaag toe. We bouwen in alle sereniteit aan een nieuwe ploeg die in de komende jaren nog veel progressie kan maken. Iedereen heeft zijn overeenkomst voor volgend seizoen verlengdn wat voor rust en stabiliteit binnen de spelersgroep zorgt. Ik zal meer dan waarschijnlijk in de komende dagen mijn verbintenis met één jaar verlengen.”

Gestaag groeien

“We zijn niet fanatiek met een mogelijk eindrondeticket bezig, maar zullen iedere kans op deelname aan de eindronde met beide handen grijpen. De nacompetitie is voor ons geen must. We hebben nog een moeilijk programma met wedstrijden tegen onder meer FAC Waarschoot, SK Lochristi en VK Watervliet. Onze club zit in volle expansie en wil gestaag blijven groeien. Op sportief vlak hebben wij iets minder kwaliteiten dan Evergem 2020 en VK Watervliet, maar die beide toppers kunnen probleemloos in tweede provinciale meedraaien. Een minpunt is ons slecht veld waarop het momenteel moeilijk voetballen is. Dit speelt in ons nadeel want wij proberen via ons voetballend vermogen het verschil te maken.”

Aangeboden door onze partners