Nieuwe kleuterschool en crèche, én er is nog meer op komst: “Broodnodig, want we hebben heel lange wachtlijsten”

Helan en de gemeente zijn blij met het nieuwe kinderdagverblijf.© VDT

Boutersem -

De site van de gemeentelijke basisschool in Boutersem krijgt er een kinderdagverblijf bij: Baboes. De nieuwbouw van Helan Kinderopvang biedt gesubsidieerde plaatsen aan voor 28 kindjes. En er is nog meer kinderopvang op komst. Die komt er in de verbouwde conciërgewoning vooraan de site van de school.

Vanessa Dekeyzer

Baboes bestond eigenlijk al, onder de naam De Kleine Vondel. De crèche was gehuisvest in het woonzorgcentrum Vondelhof aan de Leuvensesteenweg. Toen de huurovereenkomst eind 2022 afliep, moest uitbater Helan op zoek naar een alternatief. Dat werd gevonden op de site van de gemeentelijke basisschool aan de Kerkomsesteenweg. “We hadden een oproep gelanceerd voor de bouw en uitbating van een kinderdagverblijf op deze site”, zegt schepen van Onderwijs en Kinderopvang Tinne Alaerts (CD&V). “Het dossier van Helan Kinderopvang kwam als beste uit de bus, waarna de bouw midden oktober 2021 kon opstarten.”

“We zijn erg blij met Baboes, een kinderdagverblijf op een prachtige locatie, waar zich ook een sportsite en school bevinden”, zegt Filip Standaert, directeur Helan Kinderopvang. “Dat is een pluspunt voor ouders met kindjes van verschillende leeftijden. Fijn dat we hiervoor zo goed konden samenwerken met de gemeente Boutersem.”

(Lees verder onder de foto)

In de voormalige conciërgewoning komen achttien bijkomende kinderopvangplaatsen.© VDT

De nieuwe kinderopvang, die plaats biedt aan 28 kindjes, werd vorige week feestelijk geopend, samen met de nieuwe kleuterschool. “De oude kleuterblok was eigenlijk niet meer te verantwoorden”, zegt schepen Allaerts. “Die was energieverslindend en het comfort voor de leerkrachten en de leerlingen was te klein geworden. We moesten dus stevig gaan investeren, maar die investering was dus ook wel broodnodig.”

Doorrijgemeente

De site krijgt zo met haar nieuwe crèche en kleuterschool een bijzonder breed gebruikskarakter. Zeker ook omdat de oude conciërgewoning vooraan eveneens onder handen werd genomen. “Die hebben we volledig gerenoveerd en tegelijk hebben we er een extra stuk gebouw aan toegevoegd”, zegt schepen Allaerts. “Hier is plaats voor achttien kindjes en dat zijn dus extra plaatsen. Die heeft de gemeente zeker nodig. We hebben heel lange wachtlijsten. In principe hebben we voldoende plaatsen voor onze inwoners, maar Boutersem is een doorrijgemeente. Veel mensen passeren hier en dan is het makkelijk als je onderweg je kind kan afzetten.”

De gemeente heeft zopas een oproep gelanceerd voor een enthousiaste uitbater voor deze nieuwe kinderopvang. Kandidaten kunnen tot 17 april een aanvraag indienen.” Alle info hierover vind je terug op de gemeentelijke website.

Aangeboden door onze partners