Voormalige site tegeldepot krijgt invulling met mix aan woonvormen

Een impressie van het gebouw met groengevels vooraan aan de Provinciale Steenweg.© Blacksquid

Schelle -

In Schelle bijna aan de grens met Niel wordt aan de Provinciale Steenweg 425-429 nog deze zomer jaar gestart met de bouw van een hedendaags woonproject. Residentie Nexus omvat een mix aan woonvormen met groendaken en -gevels en een binnentuin.

Het woonproject, dat in totaal bestaat uit 67 woongelegenheden gebouwd volgens het BEN-principe, krijgt vorm op de site waar de oude magazijnen van Tegeldepot (aan de overkant van de straat) gevestigd waren, inclusief nog twee aanpalende woningen en een oude loods. Nexus, wat verbinding betekent, is opgesplitst in vijf deelgebouwen die verbonden zijn door een binnentuin. In de deelgebouwen worden verschillende woonvormen geïntegreerd, variërend van startersappartementen tot grote dakappartementen en gestapelde eengezinswoningen.

Een impressie van de gestapelde eengezinswoningen omringd door een binnentuin.© Blacksquid

“Vooraan de straatkant komt een gebouw met appartementen en een commerciële ruimte, met een groengevel aan voor- en zijkant”, vertelt Anke Coeck van vastgoedkantoor Arcasa dat exclusief de verkoop voert. “In het binnengebied komen drie kleinere units die plaats bieden aan gestapelde woningen. Achteraan komen nog twee units met een mix van woongelegenheden. Alle deelgebouwen zijn ook uitgerust met groendaken en zonnepanelen en een van de twee achterste gebouwen met appartementen heeft zelfs een daktuin, wat in de Rupelstreek toch vrij uniek is. ”

“Nexus wordt door zijn vormgeving en mix van woonvormen gebouwd met een ambitieuze knipoog naar de toekomst. We gaan er bijvoorbeeld ook werken met deelwagens en laadpalen. Afgeschermd van het verkeer wordt het ook een autoluwe site waardoor alle units kunnen genieten van de groene oase van de binnentuin”, zegt Anke Coeck.

Het project wordt op donderdag om 19u voorgesteld bij BernArt in de Tolhuisstraat in Schelle. Inschrijven is noodzakelijk via info@arcasa.be

(bar)

 

Aangeboden door onze partners