Fietsdief op heterdaad betrapt aan de Carrefour: “Hij pleegde tiental diefstallen in Oostakker en Sint-Amandsberg”

© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

OOSTAKKER -

De politie van Gent heeft deze week een fietsendief op heterdaad kunnen betrappen aan de Carrefour van Oostakker. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen donderdag.

Bert Staes

De man was in het vizier van de politie gekomen tijdens een onderzoek naar een aantal fietsdiefstallen in Oostakker en Sint-Amandsberg de afgelopen maanden. Het gaat om een 21-jarige man met de Slovaakse nationaliteit.

“Op 21 maart kon de politie de verdachte op heterdaad vatten bij een fietsdiefstal op de parking van warenhuis Carrefour in Oostakker”, zegt het parket. “Uit het onderzoek blijkt dat hij aanmerking komt voor een 10-tal fietsdiefstallen gepleegd in de omgeving van Oostakker en Sint-Amandsberg, in de periode 19 januari tot 21 maart 2023.”

Rozebroeken

Hij sloeg onder andere toe in fietsenstallingen aan recreatiedomein Rozebroeken, de Basic-Fit in Oostakker en de school Edugo. “Naast gewone fietsen, elektrische fietsen en mountainbikes ontvreemdde de man ook steps en elektrische steps”, zegt het parket. Hij werd na verhoor gedagvaard in snelrecht. Hij zal zich op donderdag 11 mei moeten verantwoorden voor de rechter.

Het is al de tweede keer deze week dat fietsdieven tegen de lamp lopen. Maandag kon de politie na een telefoontje van een buurtbewoner ook al drie mannen arresteren die een fiets probeerden te stelen in het Bijgaardepark.

Gent kampt al maanden met een echte fietsdiefstallenplaag. Cijfers tonen dat er de jongste tien jaar nooit méér gestolen fietsen zijn aangegeven dan in 2022.

LEES OOK. “Explosie” aan fietsdiefstallen in Gent, maar politie mag haar beste wapen niet gebruiken

Aangeboden door onze partners