Woninginbraken mislukken steeds vaker in Gent: “Burgers doen meer om inbraak te voorkomen”

GENT -

Inbrekers die een woning proberen binnendringen in Gent, komen steeds vaker van een kale reis terug. De Gentse politie gaf hoopvolle cijfers vrij in de strijd tegen inbraken.

Bert Staes

“We durven stellen dat wij hieraan bijdragen.” De Gentse politiechef Filip Rasschaert uitte zijn tevredenheid maandagavond in de gemeenteraad over de jongste inbraakcijfers in Gent. Die tonen dat de grote inspanningen die de politie levert tegen inbraken, hun vruchten lijken af te werpen.

Er wordt in Gent tegenwoordig bijna de helft minder ingebroken dan tien jaar geleden. Bovendien blijkt jaar na jaar dat meer inbraken mislukken.

“We durven stellen dat de Gentenaars meer inspanningen doen naar preventie toe”, zegt Rasschaert. “Daar dragen wij aan bij. We leveren daar heel veel werk voor.”

Zo ging de politie vorig jaar langs voor anti-inbraakadvies bij 683 woningen en een veertigtal gebouwen. Er werd ook contact opgenomen let 448 mensen die het slachtoffer waren geworden van een inbraak, met tips om een nieuwe inbraak te vermijden. En dat levert op, tonen de cijfers.

Aangeboden door onze partners