Herseltse Lars Rens (12) schittert in nieuwe spektakelmusical ‘Red Star Line’: “Hoofdrol is mijn grote droom”

Lars is geen groentje meer op de planken. Hij speelde onder meer al mee in 40-45 en nam ook al deel aan The Voice Kids.© Studio 100

Herselt -

De talentvolle Lars Rens (12) uit Herselt schittert naast de hoofdcast in de nieuwe spektakelmusical Red Star Line. Hij is niet aan zijn proefstuk toe, want ook in het vorige Studio 100-spektakel 40-45 maakte hij al deel uit van de kindercast. Vorig jaar kon je hem aan het werk zien tijdens The Voice Kids. Intussen heeft hij een duidelijk doel voor ogen: ooit wil hij zelf een hoofdrol kapen.

Kristof Van Rompaey

Zingen en dansen zijn voor Lars Rens al van kinds af aan bijna als ademen. Hij volgt zangles en gaat naar de notenleer in de muziekschool van Westerlo. Op zichzelf speelt hij piano. Zijn zangjuf wees hem de weg naar de audities voor 40-45. “Ik ging oorspronkelijke voor de rol van Kleine Tuur, maar dat was toen nog iets te vroeg”, vertelt Lars. “Ik kreeg de rol van Jongen 2, maar door corona werd ik Jongen 3, omdat ik intussen nog wat gegroeid was.”

Minstens een klein beetje zenuwachtigheid hoort bij audities en premières en al zeker als die bij een ongeziene spektakelmusical horen. “Uiteindelijk viel dat allemaal heel goed mee”, zegt Lars. “We hadden al enkele try-outs met publiek achter de rug, maar de première zelf was toch wel heel iets heel speciaal. Het was geweldig om mee te maken.”

Een mix van de hoofd- en kindercast in actie op de set.© Studio 100

Zijn ervaring beviel Lars zo goed dat hij meteen weer deelnam aan de audities voor het nieuwe Studio 100-spektakel Red Star Line. Deze keer vertolkt hij de figurantenrol van Jongen 7. Enkele van zijn collega’s uit de kindercast kent hij nog van 40-45. “Tijdens de repetities hebben we een paar keer gesproken met de hoofdcast, maar veel tijd om te babbelen, is er niet”, zegt Lars. “Iedereen heeft het heel druk op de set. Het is allemaal nog indrukwekkender dan de vorige keer.”

Goed inleven

Aan de rol van Lars is ook een hoogtepunt verbonden: even staat hij samen met hoofdpersonage Jan (afwisselend vertolkt door Jelle Cleymans en Jonas Van Geel) in de spotlights. “Op een bepaald moment krijg ik een hotdog van hem”, zegt Lars. “Dat vind ik voor mezelf toch wel een speciaal moment in de voorstelling.”

Lars droomt ervan om door te groeien in de musicalwereld.© Studio 100

Tijdens de nieuwe musical wordt een belangrijk stukje geschiedenis vertolkt over de landverhuizers richting de Verenigde Staten in de vroege twintigste eeuw. De kindercast werd daar goed over ingelicht. Lars en zijn familie gingen zelfs nog een stapje verder. “We kregen het verhaal in het kort mee, zodat we weten waarover het gaat”, vertelt hij. “Maar we zijn zelf ook nog naar het Red Star Line Museum in Antwerpen geweest, zodat ik me goed kon inleven.”

Doorgroeien

Bij de basisschool van Varenwinkel (Herselt) zijn de leerkrachten en medeleerlingen van Lars trots op zijn prestaties. Hij verwacht behoorlijk wat familie, vrienden en bekenden tijdens de voorstellingen. Of hij die ook zal opmerken terwijl hij op de planken staat? “Als ik in mijn rol zit, is dat moeilijk”, zegt hij. “Dan let ik niet op het publiek. Ik speel alsof het echt is.”

Een beeld op de set.© Studio 100

Zijn deelnames aan 40-45 en The Voice Kids zijn voor Lars nu al herinneringen om voor eeuwig te koesteren. Daar voegt hij nu dus ook Red Star Line aan toe. Maar de ambitieuze jongen zit niet stil. Binnenkort gaat hij weer een auditie doen en hij denkt al verder vooruit. “Volgend jaar ga ik naar de middelbare school”, zegt hij. “In de buurt zijn er geen musical-opleidingen waarmee je al vanaf het eerste jaar kunt beginnen. Vanaf het derde jaar kan je er bijvoorbeeld wel voor in het conservatorium van Brussel terecht. Dat zou ik graag doen om me verder te specialiseren in het vak. Doorgroeien in musicals en ooit een hoofdrol spelen, is zeker en vast mijn grote droom.”

De gesmaakte wereldpremière van Red Star Line in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs-Sint-Amands zit er intussen op. Voor tickets en meer informatie kan je terecht op de website van de musical.

www.redstarline.nu

Aangeboden door onze partners