Babyboom bij GO! basisschool Dr. Jozef Weyns: “Twaalf kuikentjes geboren in zesde leerjaar”

De eitjes kwamen uit in het zesde leerjaar van de Dr. Jozef Weynsschool.© rr

Bij GO! basisschool Dr. Jozef Weyns in Beerzel (Putte) zijn zopas twaalf kuikentjes geboren. “De leerlingen van het zesde leerjaar plaatsten eitjes van verschillende kippenrassen in hun klasbroedmachine”, vertelt directeur Cynthia Camps. “Na drie weken geduld en goede zorgen maken ze nu eindelijk kennis met de divers gekleurde kuikentjes: drie Padua kuikens, drie Marans en zes zijdehoentjes.”

Kristof Van Rompaey

De school is al een tijdje in blijde verwachting.“Tijdens de broedperiode kwamen de kleuters gergeld eens kijken. Zo versterkten zij hun kennis over begrippen als groot en klein, warm en koud en bepaalde kleuren”, vertelt de directeur. “Op de dag van de geboorte nodigden de zesdeklassers alle kleuters en leerlingen uit op kraambezoek. Ze zijn zo trots als een pauw op hun kroost. Ze kozen namen als chickennugget, Jimmy, Pablo, Maccie, enzovoort.”

De diertjes worden vertroeteld door de kinderen van het zesde leerjaar.© rr

De kuikens verblijven momenteel in een gezellig ingericht verblijf in de klas van het zesde leerjaar. “Als directeur ben ik heel fier op onze leerlingen”, zegt Camps. “Het is prachtig om te zien hoe zorgzaam ze met de kuikentjes omgaan. Ik vind het fantastisch dat meester Barteld, de klastitularis van het zesde leerjaar, onze hele school mee heeft ondergedompeld in deze leerrijke ervaring. Onze schoolvisie is zorgzaam zijn voor groot en klein. Dit initiatief past daar perfect in.”

De kleuters kijken geboeid toe.© rr

De leerlingen plaatsten eitjes van verschillende kippenrassen in hun klasbroedmachine.© rr

Aangeboden door onze partners