Voetbal  4de Provinciale D Eendracht Nieuwerkerken

Louis Buyl treedt bij Eendracht Nieuwerkerken in de voetsporen van vader Bruno en broer Stephen

Vader Bruno Buyl is ook de coach bij Eendracht Nieuwerkerken.© Gregory Van Gansen

Nieuwerkerken -

Zaterdag trekt Eendracht Nieuwerkerken naar Juventus Schoonaarde B voor een duel met de vijfde plaats als inzet. Louis Buyl (22) sukkelt met de knie, maar de zoon van coach Bruno Buyl stelt een operatie nog even uit om Nieuwerkerken aan een eindrondeticket te helpen.

Wim Redant

Rechtsachter Louis Buyl genoot een uitstekende jeugdopleiding met tussenstations bij Lokeren, AA Gent, Eendracht Aalst en Jong Lede, maar toch verzeilde de student Handelswetenschappen aan de Universiteit Gent in de kelderverdieping van het voetbal. “Ik ben gewoon minder getalenteerd dan mijn broer Stephen die een profcarrière uitbouwde bij Cercle Brugge, Zulte Waregem, Antwerp, Westerlo en Roeselare vooraleer hij via KSC Lokeren-Temse en het Nederlandse TOP Oss bij Rupel Boom verzeilde, waar hij nu in eerste nationale aan de slag is”, zegt een eerlijke Louis Buyl. “Mijn broer is acht jaar ouder dan ik. Ik begon bij Lokeren omdat ook hij daar toen speelde en volgde hem ook naar AA Gent. Nadien volgde ik mijn eigen pad. Zo speelde ik bij de beloften van Eendracht Aalst, waar mijn vader aan het trainersroer stond. Mijn debuut in een eerste ploeg maakte ik bij toenmalige eersteprovincialer SKL Doorslaar. Corona en een knieblessure gooiden roet in het eten en ik raakte het voetbalplezier wat kwijt.”

Bij Nieuwerkerken pikte Louis Buyl de draad opnieuw op. “Bij Nieuwerkerken vond ik enkele vrienden in Timothy Philips en de broers Jasper en Martijn Baert, evenals meerdere gewezen ploegmaats van bij Eendracht Aalst. Ik wil de ploeg graag aan de promotie helpen. In derde provinciale wacht dan een leuke reeks met vele Aalsterse derby’s. Ik sukkel al twee jaar met een ontstoken kniepees, maar de artsen verzekerden me dat de blessure niet verergert door te spelen, waardoor ik een operatie uitstel tot na de eindronde die we absoluut willen afdwingen. Vaak speel ik wel slechts één helft om het lot ook niet te tarten.”

Morsen met de punten

Zaterdag trekt Nieuwerkerken naar Schoonaarde B, dat slechts twee punten achterstand. “We staan vijfde en moeten die plaats behouden met het oog op de eindronde. Tegen Massemen B bleven we vorige speeldag steken op een pover 1-1-gelijkspel. We morsen te veel met de punten tegen de middenmoters. Tegen de toppers presteerden we dan weer sterk. We klopten KFC Baasrode, speelden gelijk tegen leider KSK Vlierzele en kwamen ook tegen TK Meldert B en Houtem B sterk voor de dag. We beschikken dus over potentieel, maar de examenperiode speelde ons parten met de vele studenten in de ploeg.”

Aangeboden door onze partners