Voetbal 2de Afdeling VV B FC Lebbeke

Klaas De Rock komt opnieuw boven water bij FC Lebbeke: “Ontzettend blij met mijn transfer”

Vorig jaar voetbalde Klaas De Rock (links) voor KFC Merelbeke.© Geert De Rycke

Lebbeke -

Op het Rooi staan zaterdag met Berchem Sport en FC Lebbeke de nummers dertien en veertien tegenover elkaar. Bij Lebbeke kan coach Tom De Cock opnieuw rekenen op zijn jongste aanwinst Klaas De Rock (29), die op de laatste dag van de mercato de stap zette van SK Londerzeel naar FC Lebbeke.

Wim Redant

Klaas De Rock is aan een heus pechseizoen bezig, maar de Asperse spits hoopt tijdens het seizoenslot zijn steentje bij te dragen om zo snel mogelijk het behoud af te dwingen. “Bij SK Londerzeel stapelden de blessures zich op waardoor een transfer naar Lebbeke voor mij een mooie uitweg vormde”, aldus De Rock. “Ik kwam er terecht bij coach Tom De Cock met wie ik een mooie periode beleefde bij Eendracht Aalst. De coach weet wat voor type spits ik ben en welk vlees hij in de kuip heeft, terwijl ik zijn werkwijze ken. Ik hoop de zeven resterende wedstrijden nog te knallen. Zo snel mogelijk nog een paar keer winnen is de boodschap, zodat we het behoud op zak kunnen steken. Bij Londerzeel miste ik de seizoenstart wegens overbelasting. Bij mijn rentree bij de beloften incasseerde ik een kwalijke trap op de enkel die me de heenronde kostte. Eind november was ik hersteld en ik kreeg nog enkele korte invalbeurten. Tegen Lyra-Lierse kreeg ik een eerste invalbeurt bij Lebbeke, maar nadien liep ik op training een liesblessure op. Intussen speel ik opnieuw pijnvrij.”

Klaas De Rock is Londerzeel dankbaar, want dat verleende zijn volle medewerking aan de tussentijdse transfer. “Lebbeke deed een inspanning om me in te lijven en Londerzeel gaf me vrij. Tijdens de laatste uren van 31 januari raakte mijn transfer in een stroomversnelling. Ik ben ontzettend blij met mijn transfer. Ik tekende trouwens voor anderhalf jaar, wat op vertrouwen wijst. Het behoud afdwingen vormt op korte termijn de hoofddoelstelling. Volgend seizoen wil Lebbeke uit het degradatiegewoel blijven. De ploeg heeft dan een jaartje ervaring op dit niveau en krijgt ook nog enkele versterkingen in steun.”

Mooie stadion

Op het Rooi wacht Lebbeke een warme ontvangst, want gewezen eersteklasser Berchem Sport blijft een traditieclub met een fanatieke aanhang. Sportief telt promovendus Lebbeke evenwel slechts één punt minder dan het gerenommeerde Berchem. “We kijken uit naar het mooie stadion en het grote veld. Het wordt best een leuke wedstrijd. We moeten goed in blok spelen met zin voor efficiëntie, een aspect waar we als ploeg in gegroeid zijn. Zelf blijf ik voortaan hopelijk gespaard van blessurepech.”

Klaas De Rock maakte bij het begin van zijn carrière deel uit van de A-kern van Zulte Waregem, maar inmiddels koos hij voor een carrière als account manager voor een bedrijf in houtkachels. “Voor het bedrijf Ifire doorkruis ik heel België. Bij Zulte Waregem werkte ik anderhalf jaar lang onder Francky Dury. Nadien kruiste ik het pad van Stefan Leleu in Oudenaarde, Tom De Cock in Aalst, Hans Cornelis in Zwevezele en Davy De Schryver in Merelbeke. Bij Lebbeke wil ik nog een mooi vervolgverhaal schrijven.”

Aangeboden door onze partners