Basketbal BNXT-League Elite Silver  Leuven Bears - Feyenoord

Mo Kherrazi (Leuven Bears): “Ik hoop later aan mijn kinderen te kunnen vertellen dat ik in de leer ben geweest bij een van de beste coaches van België en Nederland”

Mo Kherrazi: “Een blessure aan de wervelkolom houdt mij voorlopig van het parket, maar de medische staf stoomt mij klaar om vanaf volgende week terug mee te kunnen trainen.”© Vel

Leuven -

Na twee klinkende overwinningen in Elite Silver lijkt Leuven Bears het zegepad te hebben teruggevonden. In de Sportoase komt zaterdag het Feyenoord van coach Toon van Helfteren op bezoek. Mo Kherrazi kijkt uit naar de komst van zijn oud-coach, zij het noodgedwongen vanaf de zijlijn.

Tommy Vermeire

De rug rechten. Daar draaide het om voor Mo Kherrazi en de Leuvenaars. Voor het team is dat gelukt. Voor de 32-jarige Kherrazi viel dat wat tegen, nu net die rug het sinds enkele weken bij hem liet afweten.

“Het is niet zo een heel erge blessure, hoor. Maar wel een knap vervelende aan de wervelkolom en dus houdt ze mij voorlopig van het parket”, vertelt hij. “Uit voorzorg doe ik het toch beter voorzichtig aan. Ik ben op dit ogenblik in goede handen van de medische staf. Zij stomen mij klaar om vanaf volgende week terug mee te kunnen trainen.”

Bijzonder lokaas

Feyenoord was de ploeg van waaruit Kherrazi vertrok naar Den Bosch, vooraleer in Leuven aan te meren.

“Toon van Helfteren is een geweldige coach. Een coach die mij heeft omarmd in mijn rookie-jaar (nvdr: Kherrazi werd in 2010 spelend bij ABC Amsterdam tot beste nieuwkomer in eerste klasse verkozen). Toon van Helfteren, toen actief als coach bij Leiden, pikte mij op en dropte mij in het kampioensteam van Leiden. Ik ben hem daar eeuwig dankbaar voor.”

“Ik heb vijf seizoenen onder Toon gespeeld bij Leiden en heb in die periode twee keer het EK gehaald met het nationale team van Nederland, wat ik altijd een bijzondere eer heb gevonden. Met hem als bondscoach heb ik ook grote vooruitgang gemaakt als speler op het internationale toneel. Zijn aanwezigheid als coach bij Feyenoord was ook een van de redenen dat ik van Zwolle (Landstede Hammers) naar Rotterdam ben gegaan als speler. Toon werkt op mij als een bijzonder lokaas.” (lacht uitbundig)

Liefde voor de sport

Kherrazi, aardig op dreef gekomen, steekt spontaan de loftrompet van Eddy Casteels en Toon van Helfteren als ik vraag hoe verschillend zijn huidige coach en ex-coach zijn.

“Het zijn beiden mannen met heel veel ervaring en heel veel liefde voor de sport. Het gaat echt om details bij hen. Casteels denkt zeer strategisch in het aanvalsspel, terwijl Van Helfteren in verdedigend opzicht een grootmeester is. Beiden zijn aan mekaar gewaagd, kan ik je wel zeggen, maar Toon is gewoon iets toegankelijker. Echt een aimabele vent. Ik hoop later aan mijn kinderen te kunnen vertellen dat ik bij een van de beste coaches van België en Nederland heb getraind. Want dat zijn ze allebei: klasbakken.”

“Ik wil gewoon zo snel mogelijk aansluiten bij het team. We staan er goed voor na onze twee zeges. We hebben wel degelijk die zesde plaats als doel om voor te spelen die ons mooi de play-offs in kan loodsen.”

Wie voor Kherrazi als speler bij Feyenoord een lichtend voorbeeld is, werpen we hem als afsluiter voor de voeten?

“Jeroen van der List is een heel grote. Hij is ondanks zijn grootte een wendbare speler met een enorm spelinzicht en geweldig balgevoel. Toch maar even in het oog houden, hoor”, besluit Kherrazi.

Aangeboden door onze partners