Voetbal 3de afdeling VV A Avanti Stekene

Cas Criel weet wat te doen met Avanti Stekene: “In de heenronde hebben we getoond dat het kan”

“Toch hebben we ons lot nog in eigen handen”, weet Cas Criel (onder).© VDB

Op vijf wedstrijden van het einde van de competitie is Avanti Stekene uit de top vijf gedonderd. Voorlopig is het eindrondeticket dat daaraan verbonden is dus ook weg. De Waaslanders voelen bovendien de hete adem van KSC Wielsbeke in hun nek.

Met nog verplaatsingen naar FC Voorde-Appelterre, Eendracht Aalter en HO Wolvertem Merchtem en thuiswedstrijden tegen SK Roeselare-Daisel en VW Hamme oogt ook het programma allerminst makkelijk. “Toch hebben we ons lot nog in eigen handen”, weet Cas Criel. “We hebben één wedstrijd meer te goed dan KVC Jong Lede, dat ook nog verplaatsingen naar Tempo Overijse en VW Hamme voor de boeg heeft. Ook hun programma is dus niet simpel. We kijken echter vooral naar onszelf. We weten heel goed wat we moeten doen: matchen winnen en zo onze plaats in de eindronde verzekeren.”

De jongste weken kreeg Avanti Stekene allesbehalve regelmaat in de resultaten. “Tegen Kalken vond ik ons heel enthousiast en dominant spelen, maar we creëerden te weinig kansen en aan de overkant was het elke keer haast prijs. Ook op het veld van Overijse waren we zeker niet de mindere ploeg. Eén foutje was er echter teveel aan. Anders hadden we eigenlijk zonder veel moeite de nul kunnen houden”, sakkert Criel.

Vijf wedstrijden te gaan

Ondanks die wisselvalligheid merkt Criel niet dat er nervositeit in of rond de groep is geslopen. “Wel stellen we vast dat we het dit seizoen moeilijker hebben in de wedstrijden tegen de ploegen die weinig voetbal toelaten. Wij hebben een ploeg met spelers die houden van het spelletje. We konden dit jaar te weinig mooi voetbal brengen. We moeten erin slagen om resultaten te boeken. In de heenronde hebben we getoond dat we dit kunnen. We hebben nu nog vijf wedstrijden om dat nog eens te bewijzen. Makkelijk wordt het zeker niet, maar dat verwachten we ook niet. In deze reeks kan elke ploeg het zijn tegenstrever moeilijk maken. Het niveau ligt heel dicht bij elkaar. Zelfs Overijse torent er volgens mij als ploeg niet echt bovenuit. Individueel hebben ze wel duidelijk het meeste talent en daardoor zullen ze straks allicht ook kampioen spelen. Maar onze eindronde-ambities blijven nog altijd overeind.”

Aangeboden door onze partners