Voetbal 3de afdeling VV A SK Roeselare-Daisel

Gianni Derieuw (Roeselare-Daisel) moet door schorsing derby tegen Wervik in tribune volgen: “Op het veld zou ik minder zenuwen hebben”

Gianni Derieuw kampte dit seizoen al met heel wat blessures.© Bart Vandenbroucke

Na vijf draws en een nederlaag wil SK Roeselare-Daisel zaterdag in de thuismatch tegen Wervik nog eens aan het langste eind trekken om met een geruster gemoed de laatste weken van de competitie in te duiken.

Fons Vandewynckele

SK Roeselare-Daisel zal het wel zonder Gianni Derieuw moeten doen. De 31-jarige verdediger pakte helemaal in het slot van de match in Hamme zijn derde geel en is geschorst. “Ik kon mezelf wel voor het hoofd slaan, maar in het heetst van de strijd denk je niet aan de volgende wedstrijd. Natuurlijk had ik er tegen Wervik graag bij geweest, want dat zijn de wedstrijden waarvoor niemand moet gemotiveerd worden. Ik zal mij dus van achter de balustrade moeten beperken tot morele steun. Mijn zenuwen zullen meer op de proef worden gesteld dan als ik zelf op het veld zou staan.”

Derieuw kwam over van Menen, maar had dit seizoen al ruimschoots zijn deel van de pech. “Ik had eerst last van de enkel, daarna van de knie en er waren ook nog allerlei andere kwaaltjes. Ik bijt echter op de tanden en geef altijd alles wat ik in mij heb om de ploeg aan punten te helpen, maar ik besef dat de supporters de beste Derieuw nog niet gezien hebben. Mede daarom heb ik voor twee seizoenen bijgetekend. Ik zit goed bij een club met een visie en een schitterende accommodatie. Ik heb hier ook een deel van mijn jeugd doorlopen en zou hier graag nog eens een prijs in de wacht slepen.”

Aangeboden door onze partners