Axel Daeseleire klopt Jacques Vermeire opnieuw in ‘Eenmaal Andermaal’: het goede doel krijgt 7.125 euro dankzij het programma

Axel was dolgelukkig met de overwinning.© VTM

Geen verrassing in de laatste aflevering van Eenmaal Andermaal. Het is Axel Daeseleire die over alle afleveringen heen de grootste winst wist te maken met zijn vondsten op rommelmarkten en in antiekwinkels. Het goede doel krijgt 7125 euro.

Tom Vets

Kunstliefhebbers Jacques Vermeire en Axel Daeseleire vochten ook dit voorjaar een succesvolle strijd uit, met in de laatste aflevering een spannende veiling waarbij het verschil in eindwinst niet zo groot bleek. Jacques’ totale winst bedroeg 3270 euro, maar Axel klopte af op 3855 euro.

Voor hun laatste koopjesjacht kreeg het duo een budget van 1500 euro, het dubbele van anders. Maar ze moesten in die laatste aflevering wel vier objecten kopen in drie uur tijd. Het was een beeld van tekenfilmfiguur Popeye dat de doorslag gaf. Axel wist het te verkopen met een erg grote winst. Na de veiling bleef er in totaal 7125 euro over. Dit bedrag gaat integraal naar JEZ!, de grootste goededoelenactie voor én door jongeren.

Zoals vorig seizoen wint hij dus van Jacques Vermeire. Axel was dolgelukkig met de overwinning. “Die gaat mooi staan naast die andere op mijn kast. Dat is wel twee keer op uwe snuit hé vriend”, wendt hij zich tot Jacques. “Ja, maar als collectioneur ga ik misschien wel eentje kopen van u”, lacht Jacques. “Je hebt het verdiend.”

 

Aangeboden door onze partners