Volleybal  Nationale 3 (m)  Sporta Brussels

Sporta Brussels van coach Dirk Van De Wiele doet nog volop mee voor de titel, maar... “Ik weet nog altijd niet goed of mijn spelers echt graag zouden promoveren”

Dirk Van De Wiele. “We stonden al redelijk vaak niet compleet en daar hebben we dan de tol voor betaald.”© Kms

Spanning troef bovenaan het klassement in Nationale 3. Sporta Brussels staat voorlopig samen met Eternit Kapelle-op-den-Bos aan de leiding, maar telt één zege minder en heeft zijn lot dus niet meer in eigen handen. VH Leuven B volgt als derde op amper een punt. Zaterdag gaan de Sporta-troepen van coach Dirk Van De Wiele op bezoek in Machelen.

Wim Redant

“Ik kan nog altijd moeilijk zeggen of mijn spelersgroep nu echt staat te springen om die mogelijke promotie naar Nationale 2”,zegt Van De Wiele. “Ik voel dat sommige spelers - onder aanvoering van Max Menerlin, die enkel nog een extra jaartje wil spelen als we promoveren - graag hogerop willen. Andere spelers overwegen bij een promotie dan weer te stoppen. Dan valt de voormatch namelijk weg, waardoor het aantal speelminuten zal dalen. Na de wedstrijd op Machelen resten ons nog slechts twee wedstrijden. We moeten als ploeg stilaan wel echt gaan kiezen.”

Sporta Brussels startte het seizoen als titelfavoriet, maar liet al enkele steken vallen. “Eternit Kapelle-op-den-Bos en VH Leuven B klopten ons in de heenronde. We stonden al redelijk vaak niet compleet en daar hebben we dan de tol voor betaald. In Leuven speelden we een steengoede wedstrijd, rekening houdend met het feit dat we met Brent Vanhengel en Mehdi Miled onze twee libero’s misten. Ook onze setter Matthias Preud’homme was out, terwijl de andere setter Iwan Verelst als libero actief was. Wouter Rosseels gaf verstek wegens werkverplichtingen, Vincent Heymans was verhinderd en Roel Derom was ziek. We misten zes spelers, maar toch speelden we een geweldige wedstrijd.”

Nog in de race voor dubbel

Naast de competitie zit Sporta ook nog in de Interfederale beker. In de halve finale wacht de Antwerpse eersteprovincialer Booischot. “Eerst verdedigen we onze titelkansen op Machelen, dat zwaar de boot inging tegen Guibertin en de rol in de titelkoers heeft moeten lossen. De Interfederale beker is een doel op zich, maar we mogen Booischot zeker niet onderschatten. Die ploeg valt zelfs een beetje met ons te vergelijken, want ze telt eveneens veel spelers met een verleden in de hoogste reeksen. In de competitie is ons programma niet van de poes met na VBT Machelen ook nog Guibertin en Floreffe.”

Aangeboden door onze partners