Wielrennen Junioren Gent-Wevelgem / GP André Noyelle in Ieper

Louic Boussemaere maakt na moeizame winter zijn UCI-debuut in Gent-Wevelgem: “Ik voel elke dag beterschap”

Louic Boussemaere voelt zich al thuis bij het Franse AG2R Citroën.© AG2R Citroën

Louic Boussemaere heeft bij AG2R Citroën een selectie beet voor Gent-Wevelgem / Grote Prijs André Noyelle voor junioren in Ieper. “Dankzij twee pittige trainingsweken moet ik een degelijke prestatie kunnen neerzetten”, meent de Diksmuidse eerstejaars.

Michel Vanden Heede

“Ik voel al eventjes beterschap, maar ik kan er niet onderuit dat mijn tegenslagen me wel wat afgeremd hebben. Het begon in januari met een griep. Nadien werd ik op training aangereden door een wagen. Die crash resulteerde in een ontsteking aan de knie. En ik bleek ook nog eens een ijzer- en vitaminetekort te hebben”, vertelt Louic Boussemaere, die dan ook niet veel referentiepunten heeft. “Ik reed wel in De Klijte, maar door een probleem met mijn transponder werd ik niet als elfde geklasseerd. Nu, erg is dat niet. Het voornaamste is dat ik me daar toch redelijk goed kon weren. Sindsdien ging het alsmaar beter. Het komt in orde. Ik kijk uit naar Gent-Wevelgem, mijn eerste UCI-koers. Met aangepaste voeding en inname van vitaminen sta ik intussen opnieuw op scherp. Het moet lukken om goed voor de dag te komen.”

Net als Xander Scheldeman en Milan Donie opteerde Boussemaere voor een Frans avontuur. Zijn integratie bij AG2R Citroën verliep vlot. “De begeleiding is ronduit schitterend, want ik ben in een professionele omgeving terecht gekomen en heb een goed contact met de trainer. Voorlopig heb ik nog niet gekoerst in Frankrijk, maar ik zal zeker mijn kans krijgen. Ik ben eerder het klimmerstype. Wedstrijden bij de zuiderburen moeten me dan ook liggen. En ook met mijn ploegmaats klikt het. We vormen een hechte groep. Tijdens onze stage heb ik iedereen beter leren kennen”, vertelt de Diksmuideling, die naast AG2R Citroën ook nog een Belgische ploeg heeft. “Kermiskoersen en de testtijdritten van de wielerbond zal ik afwerken in het truitje van Cycling Team Houtland-Westkust, waarvoor ik acht seizoenen reed.”

Gent-Wevelgem / Grote Prijs André Noyelle voor junioren vindt zondag plaats in Ieper. De afstand bedraagt 133 kilometer, met start om 8.50 uur. Het peloton moet over de Scherpenberg, Baneberg, Monteberg en Kemmelberg.

Aangeboden door onze partners